keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Perheenlisäyslahja.

Yllätyslahjat ovat parhaimpia! Etenkin, jos lahja on a) itsetehty, b) ajatuksella suunniteltu, c) siihen on kaikkensa annettu, d) antaja on siihen tyytyväinen, e) se on nätisti paketoitu ja f) jos saajakin ilahtuu siitä!
Ja yllätyslahjat ovat parhaimpia, jos ne on näin pieniä ja söpöjä..! Toisin sanoen, ompelin alusta asti ensimmäistä kertaa vauvalle tpaidan. Vähän meni välillä päin prinkkalaa (haha, tuo nepparihalkio..I know..) ja sieltä täältä paininjalka on kulkenut tekijänsä lailla vähän vinkkarallaan, mutta parhaani tälle annoin ja ensimmäiseksi pikkupikkutpaidaksi olen tähän tyytyväinen. Kyllä se varmasti asiansa ajaa, vaikkei ihan täydellinen olekaan, eikö? Kaiken kruunaa printti ja helman "merkkilappu", jossa lukee lisäystä saavan perheen sukunimi (luonnollisesti kuvasta pistetty piiloon). 

Tuosta printistä koko idea lähti liikkeelle, tiesin sen olevan tulevalle äidille tärkeä ihan jo sanomansa puolesta. Ja kun en jaksanut loputtomiin etsiä kaupoista yksiväristä printitöntä ja kuositonta puseroa tai bodya, päädyin sitten kangaskauppaan. Tekstiilimaalin takia vain trikoon pinta näyttää jo kerran pari pidetyltä, kun jouduin tietenkin sen ensin maalausta pesemään. Täysin uuteen trikooseen en ole koskaan saanut mitään tekstiilimaalia kiinnittymään hyvin. Onko kenties vinkkejä parempiin tekstiilimaaleihin?

Ohana = perhe. "Ohana means family. Family means nobody gets left behind — or forgotten" (Lilo and Stitch, 2002).

4 kommenttia:

 1. Mulle tuli heti mieleen Lilo&Stitch- leffa. Ohana on perhe, perhe on: ketään ei jätetä yksin tai hylätä. Musta se on niin ihana kohta siinä leffassa. :) Ja hieno paita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi parhaimmista kohdista siinä leffassa :') Ja kiitos Annina!

   Poista
 2. Pienet kuteet on niin söpöjä. Ihan pienelle(ni) tein t-paitoja vanhoista aikuisten paidoista, joissa oli jokin täppä siellä tai repeämä täällä. Niissä riitti käyttökelpoista materiaalia pieniin paitoihin ja pystyi usein hyödyntämään valmiita kaula-aukkoja, hihansuita tai helmaa. Laadukas t-paitamateriaali kesti hyvin kahden lapsen käytön ja vielä siitä kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on kyllä aivan mahtava idea hyödyntää vanhat paidat niin saa valmiit pääntiet ja hihansuut! Ihan harmittaa, etten itse ole tuota tullut ajatelleeksi :D Nyt pistän idean muistiin, kiitos :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.