torstai 4. syyskuuta 2014

Nilkkaa hiertää.

Se on ikävä tunne, jos nilkassa hiertää. Erittäin ikävää se on, jos kengät ovat muuten aikasta lempparit, sellaiset helposti sujautettavat, joista ei millään tahtoisi vielä luopua. En anna periksi, lemppareista ei luovuta päätin.
Tekohengitys matalavartisille tennareille tai ballerinoille, näin sen teet: tarvitset sakset, palan huopaa ja tekstiililiimaa. Pyykkipojat ovat plussaa (ks. alempaa miksi). Aloita näin: leikkaa kaikki irvistävä osa pois.

(En tiedä onko tämä kenkien korjaus ihan yleinen juttu, mutta...perusteita on hyvä kertailla ja palautella mieleen.)
Leikkaa huovasta kaksi nilkkapalaa: tasaiset alhaalta, pyöristetyt ylhäältä. Palojen pitäisi riittää kengän yläreunasta alas asti. Huomiota ei tarvitse kiinnittää violettiin värivalintaan. Ei löytynyt (no en ees jaksanu etsiä) mustaa huopaa, joten valitsin sen seuraavaksi tummimman värin. Ei se väri sieltä kengän sisältä ulospäin näy.
Levitä tekstiililiimaa huovalle kauttaaltaan (varo spruutaamasta liian paksua kerrosta! ks. liiman kyljestä käyttö-ohjeet) ja aseta palat kenkien sisään. Nipistä pyykkipojat reunaa myöten ja anna liiman kuivua rauhassa.
Ready-to-go! Valmista on ja ei kipristä röpöset enää nilkkoja! Kyllä näillä taas askeltaa taas. Nämä Vanssit ovat muuten jo useamman vuoden takainen kirpparilöytö. Ei montaa euroa maksaneet ja vieläkin ovat käytössä ja yllättävän puhtaina ovat pysyneet. Pahimmilta kurilta olen näitä varjellut ja välillä putsaillutkin, mutta kyllä ovat ihan kymmenen kerran hintansa edestä palvelleet.

4 kommenttia:

 1. Hei toihan oli hyvä idea, mulla on yhdet tekonahkaiset ballerinat, joihin voisin tota juttua soveltaa. Kiitos vinkistä ja hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, eikun soveltamaan :) Kiitos samoin Outi!

   Poista
 2. Hyvä vinkki! Mulla on yhdet talvisaappaat, jotka olen meinannut jo heittää roskikseen (en kai muuten vain vielä tehnyt sitä...? :O ) koska kantapäät ovat kuluneet klommoille. Jotakin paksuhkoa kangasta voisi yrittää niihin liimata, tosin pitkävartisten saappaiden kantapäähän ei pyykkipoikia saa laitettua. Jos siis en vielä heittänyt kenkiä pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli on saappaat vielä tallessa niin kävisiköhän niihin nahkapaikat (oikea soveltus varmaan tekonahkaa paremmin) klommoja peittämään? Jos liimaa oikean puolen nahasta kenkää vasten niin se ainakin kiinnittyisi (tietenkin kengänmateriaalista riippuen) ihan kädellä painamalla ja kestäisi ehkä saappaassa huopaa ym. paremmin. Toivottavasti saappaat löytyvät ja saat niille vähän ikää lisää :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.