perjantai 12. syyskuuta 2014

Tuskailtu turkoosi.

Tuskailin pitkään tämän mekon kanssa. Otin sen matkaani kirppiksen saa-ottaa-laatikosta ja sitten en enää muistanutkaan miksi mekosta tykkäsin. Mikä se idea olikaan? En muista, jätetäänpä hautumaan. Hups, vuosi meni ja eikä idea ole palautunut vieläkään mieleen. Antaa sitten olla, mietitään jotain muuta. Paitsi ettei mitään jännittävää tullut koskaan mieleen.
Lähes maksimittainen helmasta mummolaskostettu mekko, jossa oli peffan alla ja helmassa tahroja. Kainalossa reikä. Sauma vähän auki. Muuten kyllä aivan mainio. Kangasta paljon, kiva väri ja jokseenkin ihan hauska kuosikin. Joustavaa ja paksua, hyväkuntoista viskoosia. Paljon käyttö-aikaa vielä jäljellä kenties?
Päädyin sitten tekemään sen tylsimmän keinon eli lyhensin helman pois. Korjasin saumat ja poistin vyötäröltä vyölenkit. Vähän sivusaumoista muotoon kavennusta ja siinäpä se on uusiutunut kirppuhylkiöstä tavalliseksi pitkähelmaiseksi t-paidaksi.
Entä pois leikattu helma-osa? Sivalsin sen kuteeksi. Mitäs oli smäkmätahroja, ei siitä helmasta muuhun ollut. Tämäkin vähän tylsä ratkaisu, mutta joskus ne tavallisimmat vaihtoehdot ovat vain ne oikeat ja toimivimmat.
Kuteesta virkkasin pienen kahvallisen korin. Harmi, ettei metrejä riittänyt suurempaan työhön. Mutta on tämä pieni kori vallan mainio kaveri tälle aikaisemmin trikookuteesta virkatulle korille. Passaavat värien puolesta niin hyvin yhteen!
Kiva uusi turkoosi-lisuke keittiöön. Sinne on lähes huomaamatta hiipinyt kasvavassa määrin pieniä turkooseja juttuja. Ehdoton suosikkini kaikista tulokkaista on tuo omenan muotoinen leikkuulauta! Se on ihana!

Ps. Halajavilla on vielä viikonloppu aikaa osallistua koru- ja kirja-arvontaan. Klik: osallistu tästä!

4 kommenttia:

 1. Siitähän tuli kiva paita ja toi kori on kyl söpö.

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Siis ihana väri ja kuosi. Malli ei niinkään. Paitana oikein kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino :) Paitana on kyllä kiva, asteen on modernimpi mitä lähtökohta ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.