torstai 30. lokakuuta 2014

Pastapurkki.

Tässä on pastapurkki. Se tuli minulle useampi vuosi sitten jo kertaalleen käytettynä ja kovasti kyllä siitä tykkäsin, mutta sittemmin silti yritin kaupata kyseistä purkkia kirpparilla. Kaksi tai kolme kirppispöytää se kiersi läpi ja kotiin aina palasi, koko ajan kolhuisampana ja naarmuisampana. Seinä on tullut vastaan, joko purkki lähtee nyt kierrärille tai keksin sille uusiokäyttöä. Meidän ruokakaappiin se ei enää kyllä palaa.
Sitten sen keksin. Pastapurkista tuli nyt pyttyharjapurkki! Juustiinsa oikean kokoinen vessaharjalle, pystyy hyvin pystyssä ja mitä parasta: se peittää ällöttävän harjan piiloon. Tarvitsinkin harjalle jonkun alustan..aikaisemmin käytin rikkinäistä kukkaruukkua, kun parempaakaan ei löytynyt. Mikä on, että kaupoillakin on myynnissä vain rumia tai tylsiä harjan pidikkeitä? Pari kivaa keraamista olen nähnyt, mutta niillä oli hintalapussa enemmän numeroita kuin sähkölaskussani. Minähän en semmosia summia maksa vessaharjan kupista, kun kestävän metallipurkin sai ilmatteeksi ja ekologisesti kierrätettynä.
Itse purkki löysi uuden työtehtävänsä, mutta entäs jäljelle jäävä purkin kansi? Sillekin löytyi uusi virka. Ostin pari säilyketölkkiä (0,60e?kpl) ja liimasin ne pötköksi. Toinen kansi tölkin pohjaan ja toinen kansi purkin kannen alle.
Voila, se on tölkkitorni! Erittäin hyvä säilytystorni, vie pöytätilaa vähän ja on vähän erilaisempi säilytysratkaisu kuin tavalliset pinottavat rasiat. Taidan tosin lisätä alle vielä pari uutta kerrosta niin torniin saisi laitettua enemmän "kotitoimiston" pikkusälää kummareista klemmareihin ja sinitarrasta teippirulliin..

2 kommenttia:

  1. Hei mistä ostit noita tölkkejä? Olivat tyhjiä valmiiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni ostin Kärkkäisestä, mutta olen nähnyt noita myös muissa tavarataloissa. Ihan tyhjiä ja käyttövalmiita olivat :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.