tiistai 28. lokakuuta 2014

Virkkaa pipo yhdessä illassa.

Ei ole syksyä ilman uuden pipon tekemistä. Tänä syksynä kyllä yritin kovin murtaa tämän kaavan, mutta yritykseksi jäi. Pipoihin kyllästyy niin nopeasti! Purin pari vanhaa niin pystyin oikeuttamaan uuden pipon tarpeen, heh.
Piti neuloa, mutta päätinkin taipua virkkaamiseen. Tartuin paksuun lankaan, tuhtiin koukkuun ja lennosta poimittuun supersuperhelppoon malliin. Sitten vain viimeistelyt päälle, kaksi nappia kylkeen ja valmista tuli!
Tee-se-itse-tutoriaali: Yhden illan virkattu pipo

Vaikeusaste: tosi helppo - jos osaat virkata kiinteän ketjusilmukan, osaat tehdä myös tämän
Tarvitset: 75-100g lankaa (esim. Kaja), paksu virkkuukoukku (7), parsinneula, sakset, (kaksi nappia)

Tee näin: Virkkaa ketjusilmukoita sen verran, että pituus riittää otsalta (eli tulevalta pipon reunalta) takaraivolle (esim. 20 silmukkaa). Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan yksi kiinteä ketjusilmukka. Jatka ketjusilmukkakerroksia (esim. 63 krs.) kunnes kappale yltää pääsi ympäri ja kappaleen päät lomittuvat päällekkäin. Pujota lankaa parsinneulaan ja kuro jompikumpi pitkä laita kasaan ja lomittuva osa päällekkäin. Päättele lankat ja koristele pipo isoilla muovinapeilla.

Ideoita! Korvaa napit isolla tupsulla. - Virkkaa kaistaleesta leveämpi niin saat halutessasi lörppämäisen pipon ja reunasta käännettävän pipon. - Jos et tahdo kaistaleiden päiden lomittuvan päällekkäin, tee kaistaleesta lyhyempi ja ompele tai virkkaa päät yhteen ns. takasaumaksi. Vastaavan pipon voi myös valmistaa neuloen, tee vain tarvittava kaistale ja kuro laita umpeen (ks. esimerkiksi tämä DROPS:n ohje) - Tai leikkaa villapaidasta/kaulahuivista kaistale ja ompele se pipoksi! Valmista tulee nopeammin kuin uskoisikaan!
Muita virkkaamiani pipoja: violetti kukkapipo, pallurapipot ja neulottu piparipipo, jonka reunan virkkasin. 

8 kommenttia:

 1. Hurjan kivan näköinen! Ja jännä tapa virkata pipo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on jännä ja tosi helppo, uskaltaa aloittelijakin kokeilla!:)

   Poista
 2. Miksen mä tajua tota ohjetta.. :D vetoan flunssaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus helppokin voi mennä mielessä kovin monimutkaiseksi, etenkin flunssan alaisena! :) pipo valmistuu siis suorakulmiosta, pitkästä kaistaleesta, jonka koko esim. minulla oli 20 silmukkaa ja 63 kerrosta. Tämä kaistale "kietaistaan" pään ympärille, yhdistetään päät joko vastakkain tai lomittain. Yläreuna kurotaan yhteen. Selviytyikö? :) kerro toki, jos on vielä epäselvyyttä, mielellään autan ja korjaan mahdollisesti epäselvän ohjeen.

   Poista
 3. Tuollainen pipo saattaisi jopa minulta onnistua. Napit kyllä kruunaavat pipon look:n ★

  VastaaPoista
 4. Dropsin sivuilta neulottu pipo: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=135&d_id=14&lang=fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että itse suorakulmiosta pipon tekeminen on varmasti sellainen, että muitakin ohjeita löytyy kuin tämä limittäinen virkattu nappimallini. Tuo Dropsin raidoitettu näyttää tosi kivalta, lisään sen ihan blogitekstiinkin muillekin tutustuttavaksi :) Kiitos linkistä!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.