sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Puikko-ongelma.

Järjestelin tässä (taas) lankoja, kutimia ja muita sen sellaisia. Ja törmäsin tähän iänikuiseen ongelmaan: miten säilyttää pyöröpuikkoja? Mitä vain tekee niin aina ne näyttää tältä, harakan hajoittamalta risukasalta.
Yritin nyt ujuttaa puikot pieneen taskulliseen kansioon (ts. kuva-albumiin). Pistin oikein koko- ja pituusjärjestykseen, mutta liekö pysyvät kuitenkaan noin hallittuna.. Taskuihin pujotus vaikuttaa ihan hyvältä vinkiltä - etenkin, jos olisi hyvin iso puikkokokoelma. Miten te säilytätte pyöröpuikkoja? Onko jotain vinkkiä missä ei tarvisisi laittaa puikkoja rullalle? Varsinkin pidemmät puikot tuntuvat jämähtävän niin pahalle spiraalille, että niiden käyttöön ottaminen tuntuu kovin luotaantyöntävältä. Vinkkejä, anyone?

20 kommenttia:

 1. Mä säilytän pyöröpuikkoja minigrip-pusseissa, joihin olen kirjoittanut aina koon ja pituuden. Kun pussi on vähän isompi (mulla taitaa olla 0,5 litraa), niin ei puikkoa tarvitse laittaa kovin tiukalle rullalle. Parempiakin säilytysideoita kuulisin kyllä mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minigripit onkin varmasti hyvä ja kestävä säilytystapa. Voisin ehkä vaihtaa kansion, jos parempaa ideaa ei ilmene :) kiitos idean jakamisesta!

   Poista
 2. Hei, ei nyt liity aiheeseen ja on muutenkin varmaan tyhmä kysymys, mutta;
  Millainen dymo tarvitaan, että saa sellaista kohotekstiä, mitä on sullakin näkynyt? Vai onko se joku erilainen teippi?
  Googlailulla en ole vastausta löytänyt, toivottavasti osasin selittää edes jotenkin ymmärrettävästi asiani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmiä kysymyksiä ei ole! :) kyseessä on kohokirjoitin ja dymo on tuotemerkki, joka on tainnut levitä laitteen käyttönimeksi. Erilaisia koho- ja tarrakirjoittimia kauppojen toimistotarvikkeiden osastolta. Omani on Clas Ohlsonilta :) (ks. http://www.clasohlson.com/fi/Kohokirjoitin-Dymo-Omega/31-1849)

   Poista
 3. Hyvä että otit aiheen esiin! Sinun kansioideasi ja nokonuun vinkki minigrip-pusseista kuulostavat molemmat hyviltä ideoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saataisiin vielä muitakin ideoita kehiin! :)

   Poista
 4. Minä säilytän kaikki puikot ja koukut tekemässäni puikkokotelossa. Tosin minulla on vain muutamat pyöröpuikot joten nekin mahtuu tuohon mukaan. http://virkkausjavakerrys.blogspot.fi/2013/11/neulepuikkokotelo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas se iloinen kotelo! :) Tuo onkin kyllä hyvä tapa laittaa taskut moneen kerrokseen :)

   Poista
 5. Minä suutuin puikkokasalleni ja ompelin tällaisen https://lh3.googleusercontent.com/-wb7xRzGCupQ/T_mm0s4z2ZI/AAAAAAAAADo/8uyQXrS-JXE/s640/P7010011.JPG sekä https://lh4.googleusercontent.com/-dDVoA0eEaNM/T_mnAkzQpGI/AAAAAAAAAD4/ISSWxTd6igM/s640/P7010013.JPG
  Tuurilla ja pyhällä hengellä siitä tuli jopa käyttökelpoinen. Isommalle määrälle puikkoja ei ehkä toimi, mutta omalle kokoelmalleni ihan passeli. Musta yläosa taitetaan tuohon puikkojen päälle, koko höskä rullataan ja sidotaan kauniilla nauhalla. Pyöröpuikoille on siis oma vähän leveämpi lokeronsa. Voisi kai tuollaisen tehdä pelkästään pyöröpuikoillekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin käytettävältä näyttää! :) Ihanat sävyt olet yhdistänyt. Toimisi varmasti pyöröpuikoillekin! :)

   Poista
 6. Mun puikot oli ennen ommellussa puikkopussissa, joka kuitenkin kävi pieneksi. Nyt ne on isommissa minigrip-pussin tapaisissa pusseissa, johon olen päälle kirjoittanut koon. Nämä pussit olen sitten säilönyt vielä isompaan pussiin. :)

  Vääntymisongelman olen ratkaissut hankkimalla pyöröpuikkoja, joissa on pehmeämpi putki, ja joissa ei samaa ongelmaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellaisiakin on! Eipä käynyt mielessä, että putkien vahvuuksiakin on erilaisia. Mun pyöröpuikot on joitain tosi vanhoja, joten niissä on varmaan jämyt putketkin :P

   Poista
 7. Minulla on sellainen Knitpro Symfonie puikkosetti, jossa on ruuvattavat puikot ja eripituisia kaapeleita. Ovat aivan mahtavat. Kaapeli on sellaista taipuisaa, joka palautuu suoraksi eikä jää tyhmästi rullalle... Saan aina oikean pituisen kaapelin yhdistettyä oikean kokoisiin puikkoihin. Setin mukana tuli sellainen läpinäkyvä meikkipussi tyylinen pussukka, jossa on lokerot noita puikkoja varten. En vaihtaisi enää kiinteisiin puikkoihin! :)

  http://www.loveknitting.com/knit-pro-symfonie-interchangeable-circular-needle-deluxe-set

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIIS MITÄ. VAU. Mikä keksintö! Kiitos linkistä, en ole vastaavaa koskaan aikaisemmin nähnyt. Nyt pitää kyllä olla kiltti ja kirjoittaa joulupukille..

   Poista
 8. Mä käytän säilytykseen myös minigrip-pussia, mutta kaikki koot on siellä iloisesti sekaisin, eli lähinnä pussi tekee paketista littanamman :)

  Kikkarapyöröihin oon kokenut aika käteväksi vinkin, että kiehauttaa vettä (tai ehkä oikein kuuma hanasta laskettukin riittää), laittaa kulhoon ja kastaa pyöröjen putkiosan ihan sekunneiksi sinne veteen. Sen jälkeen sormilla suoristus ja kierteet on poissa! Mutta tosiaan ainakin sellainen tummempi materiaali (?!) jota on bambupyöröissä, tuntuu olevan jo valmiiksi joustavampaa kuin kirkkaampi ja kovempi metallipuikkojen muovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuota pitää kyllä kokeilla pahimpien kippuroiden kanssa. Jos se vaikka auttaisi :)

   Poista
 9. Epämääräinen kasa pyöröpuikkoja on odotellut jotain järkevää säilytystapaa täälläkin. Lueskelin kommentteja ja päädyin seuraavaan: koska puikkoja on melko paljon ja useampia samaa kokoa, lajittelin ne pusseihin (minigrippejä ei nyt tähän hätään ollut) ja laitoin koon ja pituuden päälle. Koko helahoito sitten sopivankokoiseen laatikkoon, niin jes. Eipä ole meikäläisen puikot olleet koskaan noin somasti järjestyksessä. Ja nyt tiedän minkäkokoisia pyöröpuikkoja minulla on, en siis enää ostakaan viidensiä puikkoja.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä ratkaisulta! Hyvä, kun tuli "puheeksi", pitäisi taas järjestää puikot ja koukut.. Jännä juttu kuinka pienenkin käytön jälkeen ei jaksa laittaa paikoilleen..

   Poista
 10. Minä olen nyt pyhästi päättänyt, että puikot pysyvät järjestyksessä. Sain nyt kuvattua ne blogiinkin http://ideakoppa.blogspot.fi/2016/02/kasityokamat-ojennukseen.html saapi käydä kurkkaamassa, jos kiinnostaa ja linkin laitoin tietysti tänne, koska idea löytyi täältä. Ja ihanaa, kun löytyi vertaistukea hallittuun kaaokseen. Tuntui niin lohdulliselta, kun löytyi samanlainen puikkokasa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa, hienosti selätetty epäjärjestys! Kiitos linkistä ja linkittämisestä :) Vertaistuessa on voimaa! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.