perjantai 24. lokakuuta 2014

Lättähattu.

Hupsistarallaa-blogia lukevat näkivät jo, mutta otetaanpa aiheesta silti vielä ihan oma postaus. Kyseessä on siis vähän erilainen tilaustyö, jonka tein Norsiksen (eli tilaajan) junia fanittavalle pienelle pojalle joululahjaksi.
Pienen ajatustenvaihdon jälkeen Norsis lähetti minulle kolme Brion junapalikkaa maalattavaksi. Konsepti oli selvä ja se tuli tilaajalta: lättähattujunat, niitä ne pojalle olla pitää (lättähattu eli museojuna, ks. lisää täältä).
Ja tältä ne palikat näyttivät alkujaan. Hirmuinen hiominen oli, että sai entiset maalit pois. Sitten uutta pintaan, pohjamaalit tuplana ja sitten junan väri triplana. Lopuksi yksityiskohdat, jotka piti ottaa uusiksi pariinkiin kertaan, etenkin siinä vaiheessa, kun sain kommentin "Ai niistä tuliki busseja?" Eikääää, uusiksi meni. Vaiherikkaasta maalauksesta mulla oli myös työvaiheista kuvia, mutta ne katosivat aikaisemmassa traagisessa kokemuksessa, nyyh, niitä ei sitten esitellä siis.
Että kiitos vain itsellesi Norsis, tämä oli huippu tilaustyö! Ja propsit siitä, että siellä on jo sitten oikeasti hyvissä ajoin mietitty joululahjoja. Pitäisiköhän sitä ottaa vähän mallia? Aina sitä niin vannoo aloittavansa aikaisemmin..ja silti, silti kohtaan lähes poikkeuksetta jouluviikolla tutun apua-kolme-yötä-jouluun-paniikin.. nyt vielä ehtisi tehdä asialle muutoksen!
Kuvat: hupsistarallaa.blogspot.fi / Norsis.

2 kommenttia:

  1. Onneksi lättähattu on kiskobussi niin ei olis haitannut vaikka olis näyttänyt bussilta kunhan kulkee raiteilla ;D Mutta joo, nää on aivan loistavat, superhienot!!! Oon niin onnellinen että teetin nää sulle enkä ruvennut ite räpeltään sillä nyt näistä tuli oikeesti hienot ja hyvät :) Joulua ootellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä viimeistään se teidän poika olisi huomannut, että nyt joulupukin pajalla on mennyt bussit ja junat sekaisin ;) oli ilo toteuttaa idea! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.