maanantai 27. huhtikuuta 2015

Huttupakkaus.

Kylläpä aina ärsytyskynnys nousee, kun vastaan tulee pieni tuote, jonka pakkauksessa on enemmän ilmaa kuin tavaraa itseään. Ärsyttää kaikki elintarvikepakkausket, kosmetiikkatuotteet ja etenkin elektoriniikkakamat, jotka pakataan ihan liian isoihin laatikoihin. Sanon sellaisia huttupakkauksiksi.  Huttua ovat täynnä. Esimerkkinä huttulaatikosta on tämä hankinta, jossa itse tuote oli noin pyykkipojan kokoinen ja silti sitä varten oli valmistettu näinkin suuret ja moniosaiset kuoret. Argh.
Pyörittelin laatikkoa ärsytyksissäni ja päätin, että se ei kyllä mene pahvikeräyslootaan. Vähän fiksausta ja päälle teippaamista ja siitä tuli justeikämelkeinhyvä piensäläloota. Tuli hyvä mieli, kun sai pakkausmatskua hyötykäyttöön.
Tarvitsinkin pientä rasiaa työpöydälle klemmareille ja sen sellaisille. Tästä tuli tarpeeseen oikein hyvä loota.
Ja katsokaat näitä! Nämäkin on samasta huttupakkauksesta! Laatikossa olleesta muovilevystä. Se oli käsissä kivan taipusaa, joten kokeilin jaksaako sakset leikata siitä suikaleita. Ja jaksoihan ne.
Leikasin kumpaankin korvikseen kaksi suikaletta, pistin päihin paksulla neulalla reiät ja kokosin koukkuihin. Kivat, kevyet ja muotokieleltään sopivan yksinkertaiset. Vastaavia muovikoruja olen joskus ennenkin esitellyt.

Monen pakkauksen muoveja voi hyödyntää korumateriaalina. Jos se on puhdas ja sitä voi työstää saksilla tai leikkurilla, niin eikun vain työstettävää muotoa valitsemaan. Paksumpaan muoviin saa korulenkille reiät, kun pistää kynttilässä kuumennetun neulan muovin läpi (mutta ethän hengittele sulavan muovin höyryjä). Muovia ei tarvitse edes jättää sellaiseksi, sen voi päällystää aika rajoituksetta maalaamalla, teippaamalla tai muilla koristeilla.
Ja muovikoruista innostuneena tein samasta muovilevystä myös kaulakorun vähän taivuttamalla sitä kaarevaan muotoon ja lisäämällä alareunaan helmiä ja HM:n alekorusta irrotetuilta tasseleilla.
Kaulakorusta tuli yllättävän monipuolinen, sen voi ihan hyvin liittää lyhyeen tai pitkään kaulaketjuun.
Sellainen setti. Ja on taas yhdet pakkausmateriaalit kierrätetty uuteen käyttötarkoitukseen.

12 kommenttia:

 1. Mahtavaa uusiokäyttöä. Tykkään kovasti! Tuota huttutilaa tuntuu olevan lähes kaikessa nykyisin. Huttutilan lisäksi erityisesti suututtaa muovin tarpeeton ylikäyttö erilaisissa tuotteissa. New Yorkissa viime kesään ihmettelin, kun hotellihuoneen jokainen kertakäyttömukikin oli erikseen pakattu muoviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos :) eikä, erikseen pakattu muki? :( Vastaavia tarinoita olen kuullut myös Kiinasta. Pistää kyllä vihaiseksi ja surulliseksi..tahtoisin kuulla muovipakkausten tekijöiden perustelut siitä miksi on pakattu juuri näin..

   Poista
 2. Käytätkö oikeasti kaikkia nuita koruja, joita väsäilet? Hyvä juttu, jos käytät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käytän oikeasti. Olen aina käyttänyt paljon koruja ja nykyisin 95% koruista ovat itsetehtyjä/muokattuja. Täytyy myös huomioida, että vaikka teen paljon koruja, ei "kokoelma jatkuvasti kasva". Samaan tahtiin mitä uusia teen, myös vanhoja/huonoksi menneitä koruja puran pois uusiksi korumateriaaleiksi :)

   Poista
 3. Hyvät hutut keitit<3
  Varsinkin korvikset !

  VastaaPoista
 4. Eipä mennyt tuokaan huttupakkaus hukkaan sinun käsittelyssä.

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavaa nähdä, kuinka joku kykenee näkemään näin upeasti aidan toiselle puolelle! Näkee mahdollisuudet, mihin muuten täysin turhasta kamasta voi olla. Itsellä on tässä vielä paljon oppimista, kiitos inspiksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ronja kivasta kommentista :) Pyrin usein tietoisesti haastamaan luovuutta, jotta ideoita syntyisi. Samalla sitä oppii näkemään "roskaa" uusin silmin :) On ihanaa kuulla, että tapani myös inspiroi muita miettimään mitä vastaavia ratkaisuja voisi keksiä :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.