sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pöytätableteista kassi.

Vanhat (ja rumat) vyöt sekä osin kulahtaneet kangaspöytätabletit ovat kaksi aika vaikeaa tavaraa saada kirpparilla kiertoon. Eivät liiku edes pilkkahintaan, koska kaikilla on huonoja vöitä ja vanhoja tabletteja kotona valmiiksi. No ei kaikilla, mutta aika monella. Siitäpä sain idean, miksen yhdistäisi nämä kaksi hylkiötä toisiinsa käytännölliseksi tuotteeksi?
Niin syntyi viime vuoden keväällä tämä vyökassi. Kassivyö. Tablettikassi. Millä sitä nyt kutsua ken tahtoo. Kierrätystä konsanaan, kaksi tablettia vastakkain ja vyöstä rivat. Jätin soljenkin paikalleen. Olisi voinut ottaa poiskin, mutta ainakin katsoja näkee mistä kierrätetty hihna on peräisin.
Kuva: R. Lillemägi
Alkujaan kassin piti näyttäytyä rekvisiittana Itte tein ja kierrätin - kirjassani, mutta sitten se karsiutui sisällyksestä pois.
Kuva: R. Lillemägi
Mallini Satu kantaa kyllä näppärästi kassia. Kassi oli tässä "Tee neulehameesta neuletakki" -kuvauksessa mukana.
Ja neuletakin ohjeen kylkeen läpäisi tämä kuva. Kassi on kyllä siellä...mutta kuva-alueen ulkopuolelle jääneenä.
Vaikkei kassi päässyt kirjaan mukaan, on se silti senkin edestä päässyt olemaan käytössä. Olen todennut pöytätabletit ja nahkavyön aika pirun kestäväksi apuriksi painaville kantamuksille. Että jos nyt ei kotoa löydy niitä kulahtaneita pöytätabletteja, mars kirppisvalikoimalle kierrätysmatkua hakemaan. Myös lisää kierrätysideoita löytyy kirjastani (ks. ostopaikat, valikoimassa myös e-kirja!).

12 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Tällaisen teen kyllä itsekin, tarvikkeetkin kun löytyy kotoa valmiina. En todellakaan ole mikään ompelija, joten neuvoisitko, miten teit ton kassin pohjan? Se kun näyttää niin paljon paremmalta ja toimivammalta kuin sellainen suora pohja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva, eikun tarvikkeet käyttöön! :) Kun kääntää vuorotellen asettaa sivusauman vastakkain pohjasauman kanssa (muodostuu pohjan nurkka kolmioksi) ja ompelee päältä, saa pohjaan pienen poikkisauman, joka tuo kassiin/laukkuun/meikkipussiin ihan erilailla ryhdikkyyttä :) parhaiten hahmotat ompelun, kun laitat googlen kuvahakuun esim. tote bottom seam tutorial niin saat useita linkkejä ohjeisiin :) Erotuksena se, että tässä vyökassissa ompelin sivusaumat ulospäin, muuten menee ihan samoin kuin muut vastaavat pohjasaumat.

   Poista
  2. Suurkiitos! Heti huomenna alan ompelemaan. Jei, saan uuden kirjastokassin - kerrankin takuuvarmasti kestävän.

   Poista
  3. Ole hyvä, on kiva olla avuksi! :) Jos kassi on kirjoille, muista ommella hihnat hyvin kiinni, jotta myös ne kestävät painoa! :)

   Poista
 2. Hyvin sait ommeltua hihnat kiinni. Kiitos ideasta, mulla on tosin paksu nahkavyö, jota ajattelin laukkuun. Se täytynee käyttää suutarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) yllättävän hyvin moni paksu nahka taipuu ompelukoneeseen ommeltavaksi, kun vaihtaa nahkaneulan, paininjalan ja tikin pituuden :)

   Poista
 3. Ei vitsit! Tuollainen on saatava itsellekin! :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.