maanantai 21. syyskuuta 2015

Kutistukset.

Kutistemuovi - tuo "hittituote" muutamien vuosien takaa. Itsekin tuli käytettyä kutisteita materiaalina aika paljon.
Tässä alkuun kollaasi aikaisemmista jutuista. Iso "maatuska"-tyttö on ollut vuodesta 2010 ahkerassa käytössä. Suosikkini! Pinnastakin näkyy, että käytetty on. Oikealla myös enemmän tai vähemmän käytettyjä juttuja (silloin vuosia sitten). Alakuvassa pikkukutisteita, jotka eivät koskaan päässeet koruiksi asti. Kaikissa on jotain vikaa, reikä väärässä kohtaa, laidat kaarella tai..ovat muuten vain mielestäni epäonnistuneita.
Tässä uusi satsi kutisteita. Keskellä valmistuneet korvakorut, ympärillä vielä mietinnässä olevia mahdollisia nappikorviksia. Paperilennokit ja pinkit pyörylät jäivät aiottua isoimmiksi, alareunan jutut kutistuivat taas liiankin miniksi. Ehkä isoista voisi tehdä magneetteja tai sormuksia, pienet taas korttiaskarteluun kenties..
Nämä pikkuriikkiset ns. geometriset puput (hahmottaako lie jänöiksi edes) ovat aika veikeät. Kyllä niistä just nappikorvikset saisi!
Ja tein myös kaulakoruja. Kaikkien koko kanttiinsa noin 3-5 cm. Nyt on syksylle uutta kaulaan ripustettavaksi.
Linnusta tuli suosikkini. Joskus käy lykky ja kutiste jää kulmista aaltoilevaksi juuri sopivasti. Täysin suorana lintu ei olisi yhtä sympaattinen. Reunoista kupruilevana siinä on mielestäni elävyyttä enemmän mukana.
Niin ja tein myös kutisteen reunasta mitan. (Idean mittaan sain tästä postauksesta: craftmehappy.com)
Nyt ei tartte enää jahkailla ja arvailla minkä kokoinen kutisteesta kutistuu. Mitta kertoo sen! Ihan nerokas, olisinpa hoksannut kutistaa tämän ensin ja sitten tehdä muut korut eikä toisinpäin.. No, onpahan valmiina ensi kertaa varten!


6 kommenttia:

 1. Ainiin! Mullakin on tuota viime vuodesta! En vain keksinyt mitä tehdä siitä. Mittajuttu nyt ainakin ensin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se siis ainakin! :) kutistemuovista voi tehdä mitä vain! :)

   Poista
 2. Ihania! Maalataanko kuvat ennen vai jälkeen kutistuksen ja mitä värejä noihin käytetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kuvat piirretään ensin, leikataan ja sitten muovilevy laitetaan uuniin kutistumaan, jolloin levystä ja kuvasta tulee kestävä :) kutistemuoville voi käyttää mitä vain kapeakärkistä ja vedenkestävää tussia (ei siis maaleja). Parhaimpia ovat esim. sharpiet, niissä ei ainakaan sävyt muutu uunissa :)

   Poista
 3. Hauskan oloinen materiaali tuollaiset kutistemuovilevyt. Varsinkin nuo korvakorut on ihan mahtavia, pitää itsekin kokeilla tehdä. Tuosta saisi tosiaan varmasti myös hauskoja magneetteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutistemuovi on kyllä mielenkiintoinen materiaali :) kiitos! Kokeile ihmeessä sinäkin!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.