sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sunnuntaisauna.

Ompelemastani aamutakista jäi jäljelle jämiä ja mietin tässä viikonlopun päätteeksi, että mitäpä niistä sitten tekisi?
Luontevin vaihtoehto oli ommella aamutakille pariksi mätsäävä pyyheturbaani. Ajoittain sellaiselle on aina tarvetta. Kun ei ne tavalliset pyyhkeetkään koskaan pysy päässä niin kuin tarkoitus olisi pysyä.
Malli on yksinkertainen ja mittoja katsoin tästä ohjeesta: Skip to my Lou: Towel Wrap for your hair. Niskassa on kuminauhalenksu (muuten vaikka kiinnitetty ponnarikin kävisi!), jonka ansiosta turbaani pysyy hyvin päässä.

Vielä jäi froteesta tilkkuja käsiin. Mitä hyödyllistä niistä sitten tekisi? Mielessä kävi pesulaput tai vastaavat, mutta tuskin tulisi käyttöön asti, joten frotee menisi niissä hukkaan. Tulisiko kellään muita ideoita mieleen?

8 kommenttia:

 1. Mä käytän froteisia keittiörättejä/siivousrättejä. Sellaseen saa upotettua mukavasti pienet jämät ja sit on keittiössäkin kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiörätit ovat hyvä idea! :) ainakin voisi kokeilla, pari rättiä lisää ei olisi haitaksi.

   Poista
 2. Ihana kuosi! Olen vanhasta lakanasta leikannut paloja "kestovanulapuiksi" , jotka ovat näppäriä meikkiä puhdistaessa. Muutama isompi pala pyörii jokapaikan- lappuna eli kuivaamiseen, pyyhkimiseen, kombucha purkin kantena kumilenksun kera jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on minustakin ihana kuosi :) missä asteessa peset ne laput puhtaaksi? Peseytyykö esim. ripsarista kunnolla? olen vastaavia "kestovanulappuja" miettinyt jo pidemmän aikaa sillä olisihan ne oikeita vanulappuja paljon ekologisempia.. :)

   Poista
  2. Käytän vedenkestävää ripsiväriä ja itse tehtyä öljyjä sisältävää voidetta meikin poistoon. Laput siis saavat kunnon kuorrutuksen "likaa" päällensä ennen pesua ja silti puhdistuvat. Kerään laput pesupussiin käytön jälkeen ja pesen lakana/ pyyhepyykin kanssa 60 asteessa.
   Kestotuotteet hiipivät hitaasti elämääni mm kestositeet, kankaiset vanulaput etc ja olen ollut niihin erittäin tyytyväinen ja kokenut niin käytön kuin pesun helpoksi. 😀

   Poista
  3. Nyt kyllä sait todella kiinnostumaan, ainakin voisin nyt uskaltaa kokeilla kestovanulappuja! Ja hetkinen...itsetehty puhdistusaine/-öljy meikinpoistoon? Nyt pitää tutustua lisää aiheeseen ihan kunnolla! :)

   Poista
  4. Minäkin meinasin ehdottaa kestovanulappuja. Itse olen vain virkannut niitä, mutta tuo Kurvillisen idea kankaisista lapuista kuullosti järkevältä. Voisi vaikka saumurilla ommella yhteen froteisen ja jonkun sileämmän kankaan. Olisi kaksi eri tuntuista puolta. Kiitos muuten kivasta blogista, olen vasta hiljattain tämän löytänyt :-)

   Poista
  5. Oi, tuo kahden eri kankaan ompelu yhteen on vielä hyvä lisäys! Kiitos vain itsellesi, tervetuloa mukaan! Toivottavasti viihdyt jatkossakin mukana :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.