torstai 17. syyskuuta 2015

Tuunaajan toivepaketti.

Tällä viikolla on lehtihyllyihin ilmestynyt Kauneimmat Askartelut -lehden erikoisnumero: Tuunaajan toivepaketti - 100 kierrätysideaa! Olen innoissani, olen odottanut tämän ilmestymistä jo kauan, sillä pääsin lehden sisältöön mukaan!

Sneak peek minun kolmesta ideastani, joiden ohjeet ja kuvalliset työvaiheet löytyvät lehdestä:
Näppäimistä ja pahvista (huom: 100% kierrätetty, "uutta" on vain liima) tehty kynä- tai säilytysboxi.
Tämä on kyllä hauska, littananat näppäimet ovat kuin mosaiikkeja ja soveltuvat moneen muuhunkin askarteluun.
Toinen idea on sisustuksellisempi, suuri kukkakoriste. Arvaako heti mistä materiaalista kukka on tehty?
Kyllä, yhdestä lempimateriaalistani, vinyylistä! Tämä kukka muhi mielessä pitkään, jo Itte tein ja kierrätin -kirjani sisältöä ideoidessa, mutta toteutus tuli tehtyä nyt vasta lehteä varten. Ja olen lopputuloksesta ihan mielissäni. On jännää kuinka staattisesta materiaalista voi saada jotain sulavan veistoksellista.
Kolmantena ideana ohjeineen on tämä taulu. Siihen kierrätin muovilehdet. Tuli partsin tekopuuhun sulkasato, joten lehdet siirtyivät sitten tauluksi. Pinnasta tuli mielenkiintoinen ja kivan kolmiulotteinen.
Niin ja entä ne muut yhdeksänkymmentäseitsemän ideaa? Ne joudut kurkkaamaan lehdestä. Minun löytyvät numeroilla yksi, ysiysi ja sata! Väliltä löytyy ideoita teemoilla: Muoviroskasta moneksi, Paranna purkit; tuunaa tölkit, Tilkkukopan tonkijalle, Kirpparilta ja keittiöstä, Jämälankakopasta, Korteista ja papereista, Sisustusideoita. Varmasti löytyy jokaiselle uusia ideoita ja ajatuksia nähdä materiaa uusin silmin!

9 kommenttia:

 1. Voi ei! Saako nyt sanoa, ettämä en kestä?!? Olin juuri tänään kaupassa ja seuraava reissu on ties koska... :/
  Hienolta ja hyvin mielenkiintoiselta vaikuttaa koko lehti ja toivottavasti sisältää jotain ylihelppoja ohjeita, jotta minäkin uskaltaudun kokeilemaan. :) ja hei onnea kirjasta!😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, nyt pitää vain odottaa sitä seuraavaa reissua kauppaan :/ Kyllä, mukana on hyvin erilaisia ohjeita, myös helppoja :) ohjeet ovat myös useimmissa kuvallisia, joten ne antavat varmasti rohkeutta myös kokeilla ohjeita itse :) kiitos!

   Poista
 2. Ihanaa, että olet päässyt lehteen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kieltämättä on minustakin ihanaa :)

   Poista
 3. Näinkin vilaukselta tän lehden kaupassa, mutta en viitsiny sen enempää kattoa. Pelkäsin että lehti on täynnä "pinterest ideoita". Onko ne uusia ideoita, vai jo tuhat ja yksi kertaa nähtyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. On mukana myös paljon uutta! :) Ainakin itselle oli, vaikka paljon blogeja ja Pinterestiä selailen. Toki oli myös "tuttuja" ideoita, mutta myös paljon uusia näkökulmia kierrättämiseen. Suosittelen ainakin vähän vilkaisemaan, josko sadasta ideasta löytyisi sinullekin uutta inspiraatiota :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.