maanantai 28. joulukuuta 2015

Lahjat 2015: Himmelit.

Nyt se alkaa, itsetehtyjen joululahjojen esittely! Tässä niistä ensimmäiset pillihimmeleiden muodossa. Huomasin etten ollut ainut, joka marraskuussa kapeita muovipillejä halusi. Useasta verkkokaupasta olivat kokonaan loppuneet! Sain tilattua kuitenkin ajoissa pillejä Happy Monday-kaupasta. En osannut arvioida menekkiä, joten ostin kerralla vähän isomman satsin - ettei vain kesken olisi loppunut.
Tein kaksi lahjahimmeliä, toisen perinteisen ja toisen vähän erikoisemman. Tämä on se klassisempi. Malli muotoitui tehdessä. Lämmittelyä otin jo pillihimmelin tekoon jouluna 2012 (haha, näyttääpä silloin tehty himmeli kovin yksinkertaiselta! Ks. postaus.), joten itse perusosien pujottelu ei ollut täysin uutta hommaa.
Ja tässä on vähän erikoisempi himmeli. Kuva ei ole täysin edukseen, sillä pienessä liikkeessä himmeli näyttää mielestäni todella kivalta! Punaiset tasselit tuovat kokonaisuuteen vähän itämaista fiilistä. Inspiraatio malliin löytyi tästä kuvasta - kielimuurin takia tekstistä en mitään ymmärrä, mutta kuvahaulla löydetty kuvan malli jäi suurpiirteisesti mieleen ja lähdin tekemään siitä omaa pienempää versiota.
Etukäteen vähän jännäsin onko himmeleiden antaminen joululahjaksi järkevää. Miten ne pakkaisi? Kestääkö ne ehjänä perille? Etenkin perinteisempi malli oli haastava. Ratkaisin haasteen ujuttamalla isomman pahvilaatikon sisälle pienemmän laatikon. Leikkasin siitä sivun auki ja laitoin himmelin paperilla suojattuna laatikon "kattoon" leikattuun loveen roikkumaan.
Hyvin selvisi perille, kummatkin himmelit! Oli hauskaa antaa isoja paketteja, jotka olivat kuitenkin yllättävän kevyitä!

6 kommenttia:

 1. Himmelitaitosi ovat kehittyneet :)
  Aivan ihana lahja tuollainen himmeli. Tuo jossa on punaiset tupsut, tuo mieleeni jotenkin Marokon.
  Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ovat :) paljon vaikuttaa myös tuo pillin paksuus. Normaali pilli on kovin kömpelö, ohuella on jo paljon näppärämpää :)

   Poista
 2. Upeita himmeleitä! :) Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.