maanantai 10. huhtikuuta 2017

Harry Potterin ystävälle.

Aloitetaan uusi viikko muutaman postauksen jatkumolla aiheena ystävien pyöreät syntymäpäivät! Pari ystävää täytti pyöreät ja tahdoin muistaa heitä pienin lahjoin, jotka jollain tapaa olisivat saajilleen merkityksellisiä - olihan myös jo merkittävä ikä saavutettu ja pitkä ystävyys takana. Tässä ensimmäinen niistä diy-lahjoista.
Ensin täyttänyt sai minulta kaulakorun. Harry Potter -fanit voivat tunnistaa (kuten ystäväni, jonka sydäntä lähellä Harry Potter on), mutta muille tiedoksi, että siinähän on pelkistetty ja korun muotoon käännetty Ajankääntäjä (eng. Time-Turner).

Itse en Harry Potterista tiedä mitään, mutta kuukkelin avulla ymmärsin, että kyseessä on esine (mitä ilmeisimmin oikeasti tiimalasin muotoinen riipus), jolla voi matkata ajassa. Harry Potterissa aikamatkaa hyödynnetään ensin mahdottoman lukujärjestyksen kanssa luovimiseen - ja sehän passaa ajatusleikkinä, sillä lahjan saajankin elämä on hetkinen ja vanhetessahan sitä usein voisi myös toivoa, että voisi aikaa vähän fiilata suuntaan ja toiseen.
Pieneen koruun sai kyllä paljon käyttää näppäryyttä ja ärräpäitä, mutta lopulta saatoin todeta - se pyörii sittenkin! Litistin kahden renkaan väliin korupikkiin kaksi pienempää rengasta vastatusten. Siinä ne nyt sitten pyörii. Inspiraatiota ja mallia korun tekemiseen otin näistä kahdesta toteutuksesta: Cut Out & Keep: Time Turner / 30minutescrafts.com
En halunnut pistää korua vain pakettiin, vaan otin vähän pitemmän tien. Tein sille oman korutelineen! Se on myös Harry Potteriin liittyvä after all this time, always -lainauksellaan.
Teline on kierräriltä haetusta vinyylilevystä tehty. Piirsin muodon vinyyliin, sulatin uunissa, leikkasin, sulatin, leikkasin, vielä sulatin ja taas leikkasin.. kunnes muoto oli hyvä ja saatoin sulattaa, taittaa pöytätason laitaa vasten ja todeta - kyllä, se pysyy hyvin pystyssä. Oikea kulma piti testata moneen kertaan, jotta se pysyy tyhjänä ja korun kanssa pystyssä (ettei korun paino yhtäkkiä vedäkin telinettä kumoon). Lopuksi peitin vinyylin keskustan kummaltakin puolelta, tein valkoisella maalitussilla tekstin ja lakkasin vielä päältä.
Paketointiin vielä pro tip: ketju pieneen pussiin! Muuten ei olisi koru pysynyt lahjakassissa heiluessa paikoillaan.
Ja sitten teline kassiin ja kortti kylkeen! Muiskiss ja hyvää myöhästynyttä synttäriä ystäväni!

10 kommenttia:

 1. Onpa upea lahja. Olet antanut lahjan, jossa on ajatusta. Olet siis ihana ystävä.

  VastaaPoista
 2. Mielettömän ihana lahja! <3 T. Ikuinen Harry Potter-fani, joka lukee kirjat vähintään kerran vuodessa :D

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava! Tunnisti kyllä heti ajankääntäjäksi (täällä myös Harry Potter fani), mutta on kauniin korumainen niin ei liikaa huudakaan merkitystään. Itse ainakin mielellän käyttäisin tuollaista korua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kiva, että tunnistaa, mutta on kuitenkin hillityllä tapaa merkityksellinen :)

   Poista
 4. Tosi upea! Mun lähipiiriin kuuluu yksi Harry Potter-fani ja hän olisi ainakin todella otettu tällaisesta lahjasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni :) Nyt tiedät siis mitä voisit ystävällesi tehdä seuraavan kerran, kun hän täyttää vuosia ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.