torstai 13. huhtikuuta 2017

Kookoksen ystävälle.

Pieni kylkiäislahja kookoksen ystävälle. Keksin yhdistää kaksi pientä kookosmaista diy-juttua yhteen.
Toinen on cernit-massasta tehty kookos-avaimenperä tai -laukkukoru (alla linkki tutorial-videoon). Tästä tuli hauska!
Mallia kookoksen tekemiseen katsoin tästä youtube-videosta. Siinä massat pyöritetään jauhotetun helmen ympärille, muotoillaan, kovetetaan ja leikataan halki. Helmi poistetaan ja kookoksenpalat ovat valmiit! (Paitsi, että kun ei ollut ruskeaa massaa ja valkoiseenkin oli sotkeutunut keltaista, tein kookoksen vaihtoehtoisin menetelmin. Valko-keltaista sisäpuolelle, oranssia päälle ja lopuksi akryylimaalilla oikeiden värien korjaaminen. Lopuksi lakkasin, jotta maali pysyisi paremmin.)
Toinen kookosmainen diy on kookoshuulivoide. Eli lusikkaan kookosöljyä, hitunen käyttämätöntä huulipunaa (sävyksi), tippa rypsiöljyä ja aavistus mehiläisvahaa (erilaisia diy-huulivoiteita on netti täynnä, tämä resepti meni omasta hatusta ja kokemuksesta). Lusikka kynttilän liekin päälle ja odotetaan, että ainekset sulautuvat. Sula massa kipataan koteloon ja annetaan kohmettua - helppoa!

Kotelo on muuten luomivärirasia. Kotona ei ollut valmiina mitään kivaa ja käyttämätöntä koteloa, joten nappasin alekorista halppisluomivärin. Kippasin luomivärit tyhjään rasiaan (oli sävy, jota voin käyttää huiskulla poskipunana) ja puhdistin kotelon. Vähän oli tullut jo naarmuja, mutta muuten hyvä! Takaa lähti etiketti veks, päällä olevaa logoa ei saanut pois kynsilakanpoistoaineellajaan. Korjasin asian liimaamalla päälle vähän teippiä.
Sitten kookos-parivaljakko koteloon ja narua päälle. Kiva, soma pikkupaketti! Taidan tehdä kookoshuulivoiteen myös itselle.

2 kommenttia:

  1. Ihana lahja! Minäkin voisin kokeilla huulivoidetta itselleni. Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kokeile, tekeminen on helppoa ja variaatiot loputtomat :) Hyvää pääsiäistä!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.