tiistai 3. huhtikuuta 2018

Helppo kuulokesuoja (+ tutoriaali).

Hyvää alkanutta huhtikuuta! Pääsiäinen tuli ja meni. Kovasti piti kässäillä ja istua ompelukoneella koko loma, mutta sen sijaan keskityin leipomiseen, syömiseen ja pötsin sulatteluun. Joten esitellään uusien ompeluksien sijaan jotain jo aiemmin tehtyä ja pientä - mutta erittäin kätevää. Se on nappikuulokesuoja!
Käytännöllinen kaveri, suoja pitää piuhat siistinä ja kuulokkeet puhtaina. Ei mene piuhat solmuun! Suoja pitää kuulokkeet myös litteänä, joten suoja ei vie taskussakaan paljoa tilaa.
Tee-se-itse: Helppo ja nopea nappikuulokesuoja

Tarvikkeet: Nahkaa, tarranauhaa, ompelukone ja -välineet, sakset.

Jos nahkaa ei ole, hyvin voi käyttää myös muuta materiaalia, esimerkiksi vahakangasta, korkkikangasta tai vaikkapa puuvillakangasta kaksinkertaisena. Mutta jos käytät nahkaa, parhaiten suojaan toimii ehkäpä paksu nahka tai ohuempi keinonahka, joka on nurjalta puolelta pinnoitettu.

Jos sinulla ei ole ompelukonetta, ei hätää: ompelua on vain kahden tarranauhakappaleen kiinnittämisen verran. Sen voi tehdä myös käsin. Tarranauhan sijaan voi käyttää myös nauhaa tai neppareita suojan sulkemiseen.

Tee näin: Leikkaa piirroksen mukaan nahasta suora kappale (leveys 6 cm ja pituus 21 cm). Taita kappale pitkittäin kahtia ja leikkaa keskelle kapea lovi sekä laitoihin pyöreät lovet. Ompele pienet palat tarranauhaa merkattuihin kohtiin, läppään nurjalle puolelle ja vastakappale nahan oikealle puolelle (joko vain päälle tai ompele samalla ns. keskiosa yhteen, jolloin suoja pysyy paremmin muodossaan). Valmista!
Eikö ollut helppo? Tämä suoja on ollut paljon käytössä, niin paljon että pian pitää varmaan vaihtaa tarranauha uuteen.

Kuulokesuojan ohje on julkaistu myös Kauneimmat Askartelut -lehdessä nro 4/17.

2 kommenttia:

 1. Onpa kätevän näköinen suojus.
  Mukavaa tiistai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kätevä se onkin! :) Mukavaa tiist..eikun lauantai-iltaa! :DD

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.