torstai 23. elokuuta 2018

DIY: Lahja neulojalle.

Ohops ja hupsistakeikkaa!

Sitähän hurahti viikko ilman blogia - ja se aika on tuntunut paljon pidemmältä! Mutta täällä taas! Väliin puski arjen tylsyyttä eli töitä ja muita velvollisuuksia. Ja ai niin, vuosiakin vanhenin. Ja niin myös teki äiti. Koska synttäripäivänämme (jep, sama päivä!) emme nähneet toisiamme, laitoin lahjakuoren postiin. Se on kässäilijän lahja toiselle kässäilijälle!

Kolmen paketista löytyi puikotin, kahdet hiukan eri kokoiset sukkaplokit ja neljä pientä silmukkamerkkiä. Kunnon teemapaketti sukkien neulojalle (ja koska äitihän tekee meidän perheen sukat ja ihan parhaimmat sukat aina tekeekin!).
Kolmen paketti oli hyvä, se oli helppo postittaa ja ajattelin myös käytännön kannalta: se ei vie paljoa tilaa myös lahjan saajalla. Ja ehkä tulee myös hyvään käyttöön?

Vähän tietoa mitä-mistä-miten:

Sukkaplokit - leikkasin ne muovisista, taipuisista leikkuulaudoista (uusista tietty). Vähän tuli mittavirhe leikkuulautoja ostaessa. Silmä hämäsi kokoa niin ei ihan saanut leikattua täydellistä muotoa, kun leveys loppui laudasta kesken.. Pitikin haluta ripustusreiät samaan kohtaan!

Puikotin (eli joustava "tasku" lyhyille puikoille, toimii myös keskeneräisen työn kanssa; pitää puikot paikallaan) - ompelin leveästä kuminauhasta ja kahdesta nahkapalasta. Vastaavan tein aiemmin itselle, siitä löydät lisää tietoa tästä (sis. ohje).

Silmukkamerkit (kuvassa paperilla vuorattuna valmiina paketointiin) - muffinit muovailin polymeerimassasta (Cernit) ja yhdistin niihin isot, kevyet metallirenkaat. Vastaavia donitsi-silmukkamerkkejä esittelin tässä postauksessa (Haha, postasin donitsit tismalleen 364 päivää sitten! Vuosi vaihtuu, silti samat jutut pysyy!).
Ja tietenkin onnittelukortti! Tein kukkia ja lehtiä ja jotain sinnepäin. Pääsin vihdoin käyttämään korttiin uusia Ecolinen tussejani, joiden mukana tuli tuollainen blendaus-tussi. Kortin metalliset yksityiskohdat tein Papermanian metallitusseilla. Vähän on vielä tuon blendauksen kanssa hakemista (kuvassa ihan ekat testaukset), mutta harjottelulla näillä voi saada aika makeaa jälkeä aikaan. Treeniä siis vain lisää!

6 kommenttia:

 1. Toi sukkaploki on varmasti kätevä. Joskus olen itsekin kaivannut sitä, ainakin kun teen lasten sukkia, niiden jalka kasvaa niin äkkiä.Sellaista kaipaan että sais erikokoiseksi muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan olisi kyllä markkinarakoa - kokoaan muuttava sukkaplokki! :)

   Poista
 2. Oho, onpas hyvä idea ja varmaan mukava lahja käsityöläiselle :)

  VastaaPoista
 3. Ihana lahja! Kiva idea tuo puikotin nahkapaloista. Juuri tuollaista tarvitsisin itsellenikin. Eipä ole kyllä vaikea ommella, joten ehkä toteutan idean joku kaunis päivä... Hyvää alkanutta syksyä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) se on kyllä helppo ja nopea ommella (vaikka käsin!), joten eikun kuule tekemään vain! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.