sunnuntai 5. elokuuta 2018

Saumuroitu tpaita.

Huomenna koittaa jälleen arki. Kesälomat vietetty ja lomasta on nautittu. Hyvin olisi voinut vielä lomailla yhden viikon.. Mutta superhelteetkin ovat nyt selätetty, on aika palata töihin.

Arjen rutiineihin palaamista helpottamaan ompelin uuden tpaidan. Simppelin, yksinkertaisen yläosan housujen kanssa pidettäväksi. Tykästyin kesällä kukka- ja lintukuoseihin, joten kesän fiilikset saavat jatkua kuosien myötä pukeutumisessa, vaikka arjessa lähestytään jo syksyä.
Ostin tämän kuositrikoopalan kesän alkupuolella. Siinä on ihania kolibreja ja kukkaisia oksia, jotka tuovat mieleen eri vuodenaikoja. Vähän jopa yllätyin kuinka ihastuin tähän pikkulintuihin ja violettiin pohjaan  - hyvin poikkeava valinta!

Hillosin silti kangasta näköjään läpi helleviikkojen ja nyt viimeisenä päivänä ennen töihin paluuta päätin, että kyllä se on nyt ommeltava tai muuten tuo kangas on käyttämättä vielä ensi kesänäkin. 
Leikkasin vain kaksi kappaletta toisen tpaidan avulla ja ylijäämäpaloista kaitaleet pääntiehen, hihoihin ja helmaan. Pari pikkutilkkua ja leikkuusilppua jäi jäljelle, joten pala tuli kyllä kauttaaltaan aika hyvin käytetyksi koko kalliin metrihinnansa edestä.

Laiskuuden huippuna ompelin koko tpaidan vain ja ainoastaan saumurilla. Helmaan ehkä pitää lisätä tikkaus päälle, jos kaitale alkaa rullautumaan.. Housujen alle survaistuna helma onneksi ei näy, joten alkuun pelkkä saumurointi riittää.
Olen ehkä hiukan yllättänyt kuinka hyvin pääntien kaitaleen saumurointi onnistui! Vähän jännitti mitta ja oikeassa suhteessa pingottaminen - niin usein on venynyt liikaa ja pääntie kirraa tai sitten pääntie jää löysäksi alkaa pian lörpöttämään. Nyt siitä tuli tosi hyvä, suorastaan viis kautta viis. Toivotaan, että töihin palaminen loman jälkeen onnistuu yhtä hyvin! Ainakin pikkulintuset helpottavat sitä vähän.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.