keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Yhden osan korvakorut (kaksi tapaa).

Jos pidät korvakoruista, nahasta ja vaatimattomista tekniikoista, tämä postaus on just sulle.

Kun ostin vasta kässämessuilta (ks. postaus) ruusukullan värisiä korvakoruja ja soimasin itseäni siitä etten heti tajunnut hankkia myös muita osia samassa sävyssä niin päätin haastaa itseäni.. Koska kyllähän nyt on olemassa edes jotain kivoja korvakorumalleja, joihin ei mitään muita metallisia osia vain tarvitse, eikö?

Otin itselleni sen yhden mukavimman materiaalin eli keinonahan ja aloin pyörittelemään. Kuinka ja miten? Ja siitä ne ideat sitten lähtivät: kuinka tehdä korvakorut vain koukuilla ilman muita osia.

Katsotaas korvakoruja vähän tarkemmin:
Tapa 1: Yhden osan korvakorut

Tuttu hapsu ja kokonaan nahasta.

Normaalisti olisin varmaan käyttänyt korupiikkiä ja välirengasta tai jopa kalottia (johon hapsun yläpään olisi voinut liimata), mutta meneehän se ilman mitään muuta. Apurina vähän pikaliimaa pitämään palat kasassa.

Näistä tuli kivan kepeät! Kivan nostalgisia myös. Taisin tehdä ehkä kymmenen vuotta sitten nahasta ekan kerran hapsukorvakorut. Sitten on ollut hapsuja muista materiaaleista, mutta nyt palasin tuttuun ja turvalliseen mustaan nahkaan.
Ohje - näin teet hapsukorvakorut:

Leikkaa nahasta suorakulmio (lyhyt sivu =  haluttu hapsun pituus). Hapsuta terävillä saksilla toinen pitkä sivu, jätä vastakkaiseen sivuun noin 0,5-1 cm reuna viilloista vapaaksi. Leikkaa todella ohut suikale nahkaa (pituus = kaksinkertainen hapsun pituus). Taita suikale ja liimaa suorakulmion toiseen yläkulmaan (ei hapsutettuun reunaan) niin että taitekohta jää pari milliä reunan yli. Liimaa ja kierrä hapsu tiukalle rullalle yläreunastaan. Liitä korvakoru suoraan ohuen suikaleen lenkkiin. Leikkaa kapeahko suikale nahkaa ja liimaa hapsun ympärille tueksi ja viimeistelyn ilmeen saavuttamiseksi. Liimaa suikale niin, että saumakohta jää "taakse" korviksen ollessa käytössä. Tee toinen korvis samoin.
Tapa 2: Yhden osan korvakorut

Sitten mietin, että kai nyt korvikset saa myös ilman tuota pikaliimaa? Onhan se aika tujua kamaa ja olen muutenkin alkanut (vihdoin) miettimään kemikaalien vähentämistä myös käsitöissä. Voisi aina miettiä mitä muita vaihtoehtoja on kuin liimaaminen.

Joten jos liimat ja muut osat ovat poissa pelistä, vaihtoehtoja ei ole paljoa. Mutta silti saa kyllä ihan muutamilla kerroksilla näyttävät korvakorut.
Ohje - näin teet geometriset korvakorut:

Valitse kolme erilaista nahkaa (päälle tuleva voi olla hiukan muita tukevampi). Leikkaa paloista kolme geometrista palaa peilikuvina. Tasaa yläreunat (täysin terävät kulmat jättävät vähemmän tilaa koukun liittämiselle) ja tee isohkolla, terävällä neulalla jokaiseen palaan reikä. Kasaa koukkuihin järjestyksessä, päälle tuleva ensin.

Helppoa kuin mikä! Lopputuloksena on melko liikkumattomat korvikset (koska koukku painaa osat toisiinsa ylhäältä). Mutta se ei haittaa, koska korvakorut pysyvät koko ajan suorassa linjassa kasvojen suuntaan. Jos taas tahtoo, että palat liikkuvat sivusuunnassa tai näkyvät ns. korvien suuntaan, on palojen ja koukun väliin laitettava välirengas. Mutta jos sitä ei ole, menee näin ilmankin!
Kahdet kivat arkikorvikset. Värejä ja pituuksia vaihtamalla näistähän voisi saada vaikka minkälaisia versioita.

Tänään on muuten tasan kaksi kuukautta jouluaattoon! Se on vain kahdeksan nopeasti kuluvaa viikkoa tyypit. Ja arvaatteko mitä? Aloitin jo EILEN tekemään joulukortteja! Vähän myös jo luettelin tonttujen kertomia kilttejä tyyppejä ja suunnittelin mitäs kässäilyjuttuja sitä keksisi heille pukinkonttiin. Jos kerrankin aloittaisi lahjapahan ajoissa ja tekisi asiat itselleen vähän helpommaksi. Tai ainakin yrittäisi - kuitenkin se on yksi hilirimpsis ja sitten onkin enää kolme yötä aattoon. Ja vuotuinen kesken olevien lahjojen paniikki, haha.

4 kommenttia:

 1. Todella kauniita!:) Itselle nahka on vielä vieras materiaali, ja koruja olen tehnyt vasta helmistä :)

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokeile ihmeessä seuraavaksi myös koruja nahasta, niistä saa niin erilaisia ja kevyitä koruja! :)

   Poista
 2. Tosi kivoja korviksia. Tykkään varsinkin noista geometrisista korviksista.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.