lauantai 6. lokakuuta 2018

Kolmenlaiset makrameehöyhenet.

Törmäsitkö sinäkin aiemmin tänä vuonna pieneen buumiin makrameehöyhenistä? Seinäkoristeita, ikkunakoristeita, koruja.. Isoja höyheniä, pienieä höyheniä, yksivärisiä, monivärisiä - monenlaisia!

Nyt minäkin päätin kokeilla! Osuus makrameesolmuiluunhan on pieni, joten eikun langat esille!

(Psst! Jos buumiin viittaus tuli nyt ekan kerran vastaan niin lisää ideoita, ohjeita ja malleja höyhenistä löytää hakusanoilla tai hästägillä macrame feathers - en tiedä mistä buumi lähti, joten en osaa linkata mihinkään erityiseen.)
Tein erilaisia höyheniä. Jumbokokoisen höyhenen (ks. alempaa lisää), pienet höyhenet ja vielä minimmät sulat. Kahdet edelliset kääntyivät luonnollisesti korvakoruiksi.
Valmistaminen on helppoa! Keskelle runko ja siihen pätkiä koko pituudelta. Kaksi pätkää samalla riville, solmulla toisiinsa kiinni ja kiristys. Isolla langalla työ etenee nopeammin, kapoisalla saa näpertää kauemmin.
Tässä vielä solmun vaiheet. Sama toistuu kerros kerrokselta joka toinen kerros solmun suuntaa vaihtaen.

Lopuksi tein tuplasolmun, leikkasin ylimääräisen pituuden pois ja pikaliiman avulla kiinnitin siihen ympärille nauhanpään. Plus tietty korvakorukoukku nauhanpäähän kiinni.
Vähän yritin harjata kierteidä auki, mutta eivät ihan avautuneet kuten oletin. Ehkä ne vähän käytössä pörhentyvät. Vai olisiko jotain kikkakolmosta, jolla harjata päät auki kunnolla?
Aika pörhöiset näistä silti tuli! Arkeen ehkä vähän liikaakin - ellei sitten leikkaisi kapeammaksi. Toisaalta on kiva, että kerrankin on korviksissa leveyttä! Ja mainitsinko jo, että keveyttäkin löytyy? Lanka on siitä kiva materiaali koruihin, että ei se paljoa paina, raavi ihoa tai tunnu muutenkaan.
Toiset vielä pienemmät höyhenet tein jo tosi lyhyistä langanpätkistä. Lopuksi leikkasin ihan kapeaksi. Jotta solmut eivät lähe käytössä avautumaan, sudin kevyesti solmujen päälle "nurjalle puolelle" pikaliimaa, jotta langanpätkät lukittautuisivat tukevasti paikoilleen.
Ja sitten vielä jumbohöyhen! Siitä tuli vähän plötsisplöö. Vai eikö? Käytin tuohon Kehrän jumbo neulelankaa, mutta se on liian hajoavaa - ei voi avata päitä tuuheammaksi, kun lanka jää hahtuvaisina käteen.

Onko ehdotuksia mitä tehdä höyhenelle? Jonkinlainen ilmeenkohotus voisi olla paikalleen. Auttaisiko vain kunnon leikkaaminen muotoonsa? Vähän tukipahvia taakse ja liimaa väliin muodon saavuttamiseksi?
Jumbohöyhen jäi vielä mietinnän alle miten sitä kohentaisi, mutta ainakin korvikset onnistuivat kerralla ja varmasit jäävät käyttöön. Isot iltaan, pienet päiväkäyttöön.

Höyhenen kepeää lauantai-iltaa!

5 kommenttia:

 1. Langat pörhöttyvät varmaan kivasti, jos höyryttäisit ne. Pipon tupsuille tämä toimii, langanpäät aukeavat ja tupsu näyttää enemmän kaupan tupsulta. Kattilaan vettä kiehumaan ja siivilässä/lävikössä sulat pörhöttymään :)

  VastaaPoista
 2. Langat pörhöttyvät varmaan kivasti, jos höyryttäisit ne. Pipon tupsuille tämä toimii, langanpäät aukeavat ja tupsu näyttää enemmän kaupan tupsulta. Kattilaan vettä kiehumaan ja siivilässä/lävikössä sulat pörhöttymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin joo höyryttäminen! Tuon tiesinkin, mutta ei silti käynyt kertaakaan mielessä. Pitääpä kokeilla, kiitos! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.