tiistai 9. lokakuuta 2018

Miniryijyt (+ vinkki).

Siitä on jo aikaa, kun edellisen kerran ryijyilin. (Hmm, ryijyily - kuulostaa verbiksi väännettynä kyllä joltain pahalta.) Mutta pahaa ei lainkaan, vaan jotain pientä, pörhöisen pehmeää ja kevyttä!
Inspiraationi lähti tästä, uusimmasta Mollie Makes -lehden kylkiäisestä. Siinä tuli napakassa paketissa kaikki mitä pieneen seinäryijyyn tarvitsee. Paketti sisälsi aivan kaiken tarvittavan lukuun ottamatta saksia.
Mutta en ihastunut yhtään paketin väreihin. Tummanpunaista, turkoosia ja pinkkiä - kolmikko, mitä en haluaisi samaan ryijyyn, en edes siihen pienimpään. Mutta kehikko oli hyvä! Otin sen ja ihan toiset värit.
Ja tällainen siitä tuli. Harmaata, valkoista ja lisää valkoista. Vähän olivat taidot ruostuneet sitten viime kerran. Kovin meinasi koko ajan kiristyä liikaa (kuten yläkulmasta näkee, ote herpaantui jo ihan kokonaan) vai oliko syynä sitten vain niin pirskutin pieni koko? Leveyttä on vain 8 cm ja korkeutta noin parikytä centtiä.

Mutta kiristymisestä viis, tästä tuli silti kovin söpö! Ja kevyt pieni koriste, sopii moneen paikkaan. Ei tarvitse edes koukkua, voisi laittaa vaikka teipillä seinään. Nyt se sai paikkansa taulun kulmasta roikkuen.
Ja sitten kuinkas kävikään!

Buumi jäi päälle. Piti tehdä toinen! Ja nyt palasin pakkauksen lankoihin. Pistetääs sitten väriä! Ja nyt kerrankin tein ohjeen mukaan (viitaten aikaisempaan postaukseeni pitäisikö käsitöitä tehdä ohjeesta vai oman pään mukaan?), mutta silti ei siitä prikulleen samanlaista saanut, kun pakkauksen lankojen riittävyys vähän vaihteli. Mutta jos ei nyt lähde etsi virheet -tyylillä vertailemaan niin muuten näyttää aika samalta, eikö?
Kotiin ei väriläiskä sovi, joten vein sen töihin. Se sopii täydellisesti työhuoneeni isoon muistitauluun. Se on kollaasi, johon kerään kaikenlaista. Kortteja, lippulappusia, tapahtumien juttuja ja myös omia käsitöitä. Sinne ovat päätyneet myös virkattu pieni mandala (ks. postaus) ja kukkainen seinäkoriste (ks. postaus), jotka muuten ovat myös Mollie Makes -lehden kylkiäispaketeista.

Kuvassa on muuten myös miniryijyäkin vielä pienempi "ryijy"! Se on jo ihan minimaalinen!
Kummasta sinä tykkäät enemmän? Vaaleasta ja harmonisesta vai värikkäästä ja räiskyvästä?
Loppuun vielä vinkki!

Ei muuten ryijyilyyn tarvitse mitään kehikkoja. Sama hoituu myös pahvin kanssa. Tai vaikka taulukehyksen kanssa, iskee vain päihin pieniä nauloja tai tekee muuten vaikka pikkusahalla reunoihin lovet. Pahvissa sama hoituu leikkaamalla 1 cm välein pienet lovet. Tee loveja parillinen määrä ja symmetrisesti pahvin päihin samoihin kohtiin. Sitten vain pingotat langan, solmi ekan loven ympärille, kuljeta toiselle puolelle, kierrä lovi ja samaa kautta takaisin toiseen päähän - helppoa! Tosin pahvin kanssa ei voi käyttää kovin paksuja materiaaleja. Ellei sitten käytä niin paksua pahvia, että voisi tehdä keskelle aukon kehikon tavoin. Mutta ainakin pikkuryijyjä voi tehdä pahvin avulla missä koossa itse tahtoo.

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti juuri värikkäästä ja räiskyvästä! Ihanat värit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän ne kuitenkin yhteen passaa, itse en olisi ehkä osannut kokeilla näin räiskyvää väripalettia :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.