perjantai 6. syyskuuta 2019

Neulo ja virkkaa barbille.

Mä hurahdin kesällä barbeihin.

No enkä hurahtanut. En kesällä, vaan ihan jo lapsena. Mulla oli laatikollinen barbeja ja näköjään barbit eivät lähde aikuisestakaan, kun kesällä ne veivät mukanaan - tosin ihan uudesta näkökulmasta: itse tehdyistä barbinvaatteista!
Ja tässä aikuisuushurahduksen tulosta! Neulotut ja virkatut vaatteet ja asusteet barbeille.

Nämä mallit tein kaikki omasta päästä ihan testaa, pura ja aloita alusta monta kertaa -metodilla. Huivi taisi olla ainut, joka valmistui kerralla alusta loppuun.

Oispa ollut omassakin lapsuudessa tuollaisia barbeja, joilla on polvet, kyynerpäät ja ranteetkin! Silloin oli luksusta, jos polvet naksahti sen 10 astetta vinoon. Olisin ollut tuollaisesta liikkuvuudesta ihan liekeissäni lapsena! Nämä barbit ostin siis käytettynä kirpparilta. Siitä se viimeinen sysäys ja hurahdus vaatteisiin lähtikin.
Tässä on neulottu setti: jättimäinen palmikkopusero, muhkea tupsupipo ja huomatkaa: pienet sukkaset!
Se on kuin neulemekko. Edessä iso palmikko, takana syvä pääntie (helpottaa pukemista) ja kädentiet kapenevat. Muhkeat hiat ovat trendikkäitä (ja väljät hiat helpottavat myös pukemista).
Virkatun kokonaisuuden tähti on tuo takki! Se on ehdottomasti suosikkini.

Siinä on pieni kaulus ja taskutkin. Kun sain takin valmiiksi taisin todeta: tämähän on hienompi kuin oma takkini!
Takin alta löytyy crop top ja polvipituinen putkihame. Hameesta voisi tehdä hyvin minihameen. Ja crop topin helmaa voisi puolestaan jatkaa navan ylitsekin. Barbi sujahtaa helposti tuubihameeseen (ylhääällä kumilankaa pitämässä hametta ylhäällä ettei käy nolosti), mutta toppiin pitää laittaa taakse kiinnitysmekanismiksi joko napit, nepparit tai pala tarranauhaa. Lapselle jälkimmäinen on ehkä se helpoin.
Kaikkien neulottujen ja virkattujen vaatteiden ja asusteiden ohjeet löytyvät uudesta Kauneimmat Käsityöt juhlanumerosta (nyt 100-sivuinen!!) 6/19.

Tein mallit niin, että jokaista on helppo säätää sen mukaan millaiselle muotinukelle vaatetta tekee. Aidoilla barbeilla ja Mattel-brändin ulkopuolisilla muotinukeilla on vartalossa aika paljon eroa. Myös käytettävä jämälanka ja käsiala vaikuttavat luonnollisesti. Jokaisesessa ohjeessa voi vähentää tai lisätä silmukoita työn reunasta, jolloin vaatteesta saa kullekin nukelle helposti oikean kokoisen.
Nyt tekisi mieli tehdä näitä vaatteita lisää! (Kuten sanoin, ihan näihin kokonaan hurahdin.)

Tein muuten myös tuollaisen repun. Sen pudotin lehteen menevistä ohjeista ulos, vaikka siitä tuli kyllä aika söpö. Siinä on läppä ja etutaskukin!

5 kommenttia:

 1. Heippa! Aivan upeita Barbien vaatteita olet tehnyt ��

  Osaatko sanoa olisiko näiden ohjeita saatavilla vielä jostain? Vai täytyykö koittaa kyseistä lehden numeroa metsästää ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos :) Lehti saattaa löytyä kirjaston valikoimasta. Jos ei, laita minulle sähköpostia :)

   Poista
 2. Hei! Sain tilauksen tyttärentyttäreltä, nyt olisi kova tarve barbien vaatteille. En ole onnistunut löytämään mainitsemaasi lehteä mistään. Erityisesti olisin kiinnostunut pipon ja neuletakin ohjeista. Aikoinaan tein omien tyttärien nukeille paljon vaatteita, mutta vuosikymmenien saatossa taito on kadonnut ja nyt kaipaisinkin hyviä ohjeita. Keväisin terveisin Raija

  VastaaPoista
 3. Hei, en ole onnistunut löytämään tuota lehteä. Kuvien vaatteet ovat aivan Ihanaa.
  Tyttären tyttäreltä on tullut minulle pyyntö vaatteista, mutta taitoni ovat päässeet pahasti ruostumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laita minulle sähköpostia, jos lehteä ei ole mistään löytynyt :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.