lauantai 31. lokakuuta 2020

DIY: Virkattu minilepakko (+ ohje).

Hyvää pyhäinpäivää ystävät hyvät!

Lokakuun viimeisiä vietetään ja vaikka halloween ei ole mikään iso asia minulle, tulipas aamulla lenkillä mieleen jostain kummasta et virkkaisiko lepakon? Et jos ihan pikkuriikkisen? Vähän kuin keväällä mininalle, muistatteko? // Katso tästä virkattu mininalle ja sen ohje!

Joten siitä se ajatus sitten lähti, ihan huvikseen. 

DIY: Virkattu lepakko

Tarvikkeita ei tarvitse kummempia, vähän lankaa, pikkuriikkinen pala nahkaa ja hiukan kärsivällisyyttä. Langaksi käy mikä vain tiukkakierteinen ohut virkkauslanka, itsellä oli Perfect Crochet Maxi. Koukuksi suosittelen mahdollisimman pientä, että tulee napakoita silmukoita, käsialan mukaan 0.75-1.50 voisi olla hyvä. Itsellä oli 0.60, joka oli jo pikkuriikkisen liian pieni lankaan nähden.

Lepakko virkataan kahdessa osassa, sitten lisätään höysteet eli siivet ja jalat. Tehdään korvat ja kirjotaan silmät.
HELPPO OHJE:

Pää: 1. krs: Tee taikasilmukkaan 8+1 ks, sulje ps:lla. 2. krs: 2 ks jokaiseen s:aan, sulje ps:lla (= 16). 3. krs: *1 ks,  2 ks samaan s:aan*, toista *-* koko krs, sulje ps:lla (= 24). 4.-6. krs: 1 ks jokaiseen s:aan. 7. krs: *2 ks, 2 s yhteen ks:lla*, toista *-* koko krs, sulje ps:lla (= 18). 8. krs: *1 ks, 2 s yhteen ks:lla*, toista *-* koko krs, sulje ps:lla (= 12). 9. krs: *2 s yhteen ks:lla*, toista *-* koko krs, sulje ps:lla (= 6). Katkaise lanka, mutta älä kuro aukkoa umpeen. Työnnä mustaa lankaa (tai vanua, joka valkoisena saattaa näkyä läpi, musta jämävillalanka ei näy) esimerkiksi kynän avulla päähän. Ei tarvitse täyttää ihan täyteen.

Vartalo: Virkkaa 15 kjs, sulje ketju ps:lla lenkiksi. 1.-3. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla (= 15). 4. krs: *1 ks,  2 s yhteen ks:lla*, toista *-* koko krs, sulje ps:lla (= 10). 5.-6. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla (= 10). Katkaise lanka, jätä noin 20 cm langanpää. 

Ompele vartalon kapea pää päähän kiinni. Täytä vartalo ja ompele alasauma löyhästi kiinni. Leikkaa nahasta kaksi pientä suikaletta (ei tarvitse olla noin pitkiä mitä kuvassa), taita keskeltä ja ompele alasaumaan pieniksi lenkeiksi. 

Ohje jatkuu alla.
Sitten viimeistely!

Leikkaa nahasta kaksi siipikappaletta (tai voisi olla yksi yhtenäinenkin) ja ompele siivet keskelle taakse kiinni. Kirjo silmät valkoisella virkkauslangalla tai kirjontalangalla. Vedä samalla silmien kohdalta vähän "lyttyyn" niin saat kasvoille muotoa. Tai jätä pää täysin palloksi, your choice.

Lopuksi lisätään korvat. Ne virkataan suoraan päähän niin ei tarvitse ommella pikkukappaleita. Koukkaa lanka oikean korvan ulkolaidan kohdalle ja tee 4 kjs (jätä alkuun pieni langanpää, josta voit kiristää alun). Tee koukusta laskien kolmenteen s:aan 1 ks (= nirkko) ja sitä seuraavaan 1 puolipylväs. Tee vielä lopuksi kjs-alun viereen 1 ks. Ensimmäinen korvannipukka on valmis. Katkaise lanka, jätä sen verran lankaa että saat virkattua toisen korvan. Vedä lanka vasemman korvan sisälaidan kohdalle ja toista virkkaus. Päättele langanpäät pään sisään.

Valmista!
Siinä se on, minilepakko!

Ja se on soma, se riippuu ylösalaisin. Siitä piti tulla nukkuva, mutta silmistä tulikin oikukkaat ja sehän virkeä ja veikeä otus!

Että sellainen pieni öttiäinen. Eihän tällä mitään käytännöllistä funktiota ole, mutta olen aina pitänyt pienestä ja söpöstä. Jos se tuottaa tehdessä iloa niin mikseipä? Toivottavasti minilepakko ilahduttaa ja söpöstyttää myös sinua.
Ja sanoinko, ettei minilepakolla ole mitään virkaa?

No voishan sen vaikka halutessaan ripustaa kaulaketjuun, hah! Että pyhäinpäiviä sinne vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.