maanantai 17. toukokuuta 2021

Ikea hack - dyykattu muodonmuutos

Ikea + kierrätys + makramee = se on Ikea Lennart -hack!

Satuimpa viemään roskia roskakatokseen ja katsoin, että mikäs se siinä: mikä turhan iso asia on tungettu metallinkeräykseen ja blokkaa kaiken muun?

Katsos vaan, tämä se siellä oli! Tarkastelin lähempää. Laatikot irrallaan ja ihan vääntyneet käyttökelvottomaksi. Runko täysin ehjä, ei mitään käytönjälkiä. Pari tahraa vain keräysastiasta.

JA BUM! Silloin se iski. INSPIRAATIO. Täydellinen visio. PAKKO. TOTEUTTAA. HETI.

Kannoin laatikoston - kyseessä on siis Ikean Lennart -laatikosto - sisään, putsasin rätillä puhtaaksi, hain chunkymop-moppilangan lopun, sakset ja siitä se sitten lähti. 

Inspiraatiosta toteutukseen!

Visiona oli rakentaa laatikon yhteen tasoon makrameesta ylähylly.

Laitoin Lennartin toiselle laidalle ihan vain leivonpääsolmuilla pitkät moppilangat ja sitten solmin niitä kaksoistasosolmuilla tasaisiksi solmuriveiksi. Helppoa ja yksinkertaista. Kokonaisuudesta tulee ilmava ja tasainen.

Kun makramee-hyllylevy ylsi toiselle puolelle, solmin ne ikään kiinni ja lisäsin kummallekin laidalle alle tupsut.
Muodonmuuoksen toisessa vaiheessa mittailin sopivat palat jostain Eurokankaan kympinpussi -sisustuskangaslöydöstä. Ompelin laidat yhteen ja lisäsin nurkkiin lenksut. Ne kiinnitin käsin, ensin ajattelin et laitan tarranauhat, mutta sitten menin sieltä mistä aita on matalin. 

Lopuksi leikkasin jämäkästä pahvista korinpohhan kokoisen neliön, päällystin sen valkoiseksi palalla sisustuskontaktijämää ja asetin koriin. Oli pakko lisätä pahvipohja, koska ilman sitä koriin jotain laittaessa pohja roikkuisi lattiassa kiinni. Pahvilevyn ansiosta pohja on vakaa ja tasainen ja sopivasti vähän irrallaan lattiasta. 

Ja siitä tuli just vision mukainen! Eikö tullut aika söpö?

Kerrankin kuuntelin visiota. Välillä mietin, että josko kuitenkin vaihtasin kangaskorin toiseen makrameetasoon. Ja sitten epäilytti, olisiko kaksi kangastasoa kuitenkin parempi? Tälle olisi voinut olla monenlaista mahdollisuutta. Mutta se eka ajatus oli paras toteuttaa, tuli itselle mieluinen.

Otetaas vielä rinnakkain: ennen ja jälkeen!

Minä ja Lennart olemme tyytyväisiä. Lennart ei joutunut metallinkeräykseen vaan sai vielä uuden elämän. Dyykattu uusi pikkutaso ja täydellinen nollabudjetin muodonmuutos. Aika win-win. 

4 kommenttia:

  1. Kyllä toiset osaa! Kiva tästä tuli. Mulla kyll on visioita mutt en osaa niitä toteuttaa.

    VastaaPoista
  2. Tämä on hieno! mahtava idea, itse en olisi keksinyt :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.