maanantai 5. syyskuuta 2022

50-vuotislahja osa 1/2: Kirjailtu huivi

Viikonloppuna oli tuplajuhlat! Kaksi kunnioitettavat viiskytävee samassa juhlassa. Olihan juhlat ja olihan myös lahjat! Esittelen lahjat erikseen ja otetaan nyt naiset (tai siis nainen) ensin.

Tässäpä personoitu, klassinen ja monikäyttöinen lahjaidea vaikkapa tulevaksi joululahjaksi!

Idea lähti tästä: yksi pieni sitruuna.

Kirjoin tätä pienessä kirjailukehikossa yhden iltapäivän. Uskoisiko, että tuossa on muuten keltaista kirjailulankaa neljässä eri sävyssä? Yritin tehdä ihan supertarkkaa jälkeä. Mielestäni onnistuin hyvin.

Ja miksi sitruuna? Lahjan saaja (kuten minäkin!) tykkää ihan supersuperpaljon sitruunasta.

Ja mihin se sitruuna meni?

Huiviin! Kirjailulla merkattu ja siten personoitu, uniikki huivi. Tämä on superiso huivi. Kevyttä, hyvin laskeutuvaa. Vähän rypistyvää - testasin, kun esipesin: kuivuu ripustettuna melkoisen luotisuoraan, joten huivia ei tarvitse turhia silitellä.

Jotta kirjailtu sitruuna saisi harvasidoksisesta kankaasta hyvän pohjan ilman, että sidokset hapristuvat alta, silitin väliin tukikangasta. Sitten pistelin ompelulangalla mahdollisimman näkymättömin pistoin kiinni.

Tässä muuten kuva, kun verenpaine nousi kattoon. VOI-APUA! Silitysrauta oli täysillä ja raudan kärki pikkuisen hipasi reunaa - heti sihahti! Jösses, jos olisin suoraan koko painolla laittanut raudan kankaan päälle, sinne olisi sulanut. Piti vähän puhallella, onneksi säästyi vähällä. Nyt tuollainen pieni nirhama oli helppo reunasta vielä leikata pois eikä uusi huoliteltu reuna ei onneksi paljoa huivia lyhentänyt.

Ja tässäpä muuten vinkkivitonen:

Opin tämän, kun olin kerran kankaitakin myyvässä liikkeessä. Harvasidoksisia kankaita on ärsyttävä leikata, kun käänteitä taittaessa reunat ovat yhtä rispaantunutta laitaa. Kun ottaa kaksi vierekkäistä lankaa ja vetää ne koko pituudelta pois, saa oikein hyvän jäljen mitä pitkin leikata. Jos langat katkeavat, on nuppuneulalla helppo vetää langanpäät vedettäväksi. Tällä vinkillä saa myös yleensä leikattua suoraan mittomatta (mutta vain, jos kangas on kudottu suoraan).

Tältä lahjahuivi näyttää!

Sovitusnukke Pirkko näyttää mallia. Huivi joko runsaana kaulan ympäri kiedottuna tai sitten hartioille heitettynä. Toimii siis myös shaalina tai hartiahuivina.

Askartelin kartongista myös kivan pahvilaatikon huiville. En paketoinut tai kietonut nauhaan. Leikkelin punaisesta kartongista näyttävän, mutta yksinkertaisen pahvirusetin. Sekä laatikon että rusetin kartongit tulivat uusiokäyttöön.

Sellainen lahja! Luulen, että tykkäsi. 

Ja tykkäsipä muuten myös toinenkin juhlasankari lahjastaan, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.