keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Zero waste -peti koiralle

Tässä on toimistokoira Titi!

Työkaverin koira Titi ilahduttaa töissä toimistolla minua joka työpäivä. Ihana Titi! (Hän on australian labradoodle, mini sellainen.) Mutta nyt minä pääsinkin ilahduttamaan ja yllättämään Titin!

Ompelin yllätyksenä Titille oman petipaikan! Oli siinä oma lehmä ojassa, kun koira oli tykästynyt ja ominut minun seisontamaton. Halusin sen omaan käyttöön takaisin, jotta voin myös seistä taas pöydän äärellä. 

Otin maton pois (voi sitä koiran pettynyttä ilmettä) ja korvasin sen kuninkaallisen punaisella pehmoisella alustalla.

Tein koko petin täysin kierrätysajatuksella - sisus mukaan laskettuna!

Löysin työpaikan kaapista kaksi iän vanhaa fleecetakkia. Lie vuosiin olleet käytössä. Toisessa oli reikä, toisessa maalitahra ja kummassakin vielä iän vanha logo. Joten hyvää leikkuumateriaalia!

Selkäosista sain toisen puolen, toisen puolen leikkasin hihoista suikaleina. Käytin kaikki pituudet mitä vain takeista sai. Onneksi olivat ainakin XL-kokoisia takkeja, jotta petipaikasta tuli tarpeeksi suuri koiralle.

Täytteeksi laitoin kaiken leikkuujämän mitä takeista jäi. Silppusin ne pieneksi mössöksi ja lisäsin mukaan myös saumurisilppua.

Muutaman kappaleen säilytin leikkuujämistä. Tein niistä hauskat hapsut pedin kulmiin! 

Kahdesta fleecetakista jäi jäljelle vain nämä. 

Täydellistä zero waste -ompelua! Jäljelle jäi vain neljä sirkkaa ja pari pikku suiroa, jotka olisivat voineet mennä myös tyynyn täytteeksi, jos vain olisin huomannut niiden tipahtaneen lattialle. 

Ratkoin fleecetakeista myös vetoketjut pois. Sain kaksi pitkää vetoketjua ja neljä pienempää vetskaria taskuista plus helmasta pitkät pätkät kuminauhaa ja niihin kuuluvat pienet stopparit myöhemmin johonkin käytettäväksi. Kaikki käyttökelpoisia muuten niin käyttökelvottomista fleecetakeista.

Oli kiva kierrätysompelus ja samalla sai ilahduttaa toimistokoiraa. Hyvin hän on petipaikan ja mattovaihdoksen ottanut vastaan ja on viihtynyt tyynyllä oikein mukavasti työpäivien aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.