torstai 22. kesäkuuta 2023

OHJE: Juhannuskukkakorvakorut

Pienet kukkaset ja ripaus helmien tuomaa juhannustaikaa!

Se on näiden kukkakorvisten juttu, joissa pienistä pienikin lankajämä riittää kukkaseksi. Valitse vain kaksi sävyä, yhdistä niihin sopivat helmet ja liitä korvakorukoukut – valmista juhannukseksi! Näiden tekemiseen ei mene aikaa eikä tarvikkeita. Saat nopeasti ja vaivatta kivat kukkakorvikset juhannusjuhlaan.


OHJE: Juhannuskukkakorvakorut

Tarvikkeet: Tiukkakierteistä virkkausjämälankaa, esimerkiksi Perfect Crochet Maxi (100 % puuvillaa, 100 g = 650 m). Virkkuukoukku 2 tai käsialan ja langan mukaan. Lisäksi tarviset ompelulankaa, ompeluneulan, helmiä (esim. 2 kpl pyöreää helmeä, 2 kpl pisarahelmeä korupiikissä), korukorukoukut tai -renkaat. 

Tee näin kukka (4 kpl): Virkkaa 6 kjs. Yhdistä ps:lla renkaaksi. Virkkaa suoraan renkaaseen *1 p, 4 pitkääpylvästä, 1 p, 1 ps*, toista *-* yhteensä kolmesti. Päättele tai halutessasi virkkaa vielä kiinteitä ketjusilmukoita kukan reunoja myöten, 1 kjs jokaiseen s:aan, terälehtien välillä voit tehdä ks:n koukaten alkurenkaan kautta. Kiinteät ketjusilmukat viimeistelevät ja vahvistavat kukan reunoja. Päättele langanpäät. Virkkaa yhteensä neljä kukkaa, kaksi per korva.

Tee näin lehti: Virkkaa 7 kjs. Virkkaa 1 ks kolmanteen s:aan, 3 p, 1 ks. Katkaise lanka. Päättele langanpäät. Yksi tai kaksi lehteä per kukkakokonaisuus riittää hyvin.

Kokoaminen:

Ompele kaksi kukkaa muutamilla pistoilla keskustoistaan limittäin päällekkäin. Ompele lehti kukkien väliin. Ompele helmi kukan keskelle. Liitä pisarahelmi kukan alle joko välirenkaalla tai ommellen. Lisää lopuksi valitsemasi korvakorukoukut tai -renkaat ylös. Renkaat voi vain pujottaa kukkien läpi, koukut kannattaa liittää välirenkaan avulla (tai jos ei ole niin ommellenkin onnistuu).

Ohje julkaistu myös Kauneimmat Käsityöt -lehden tämän vuoden Virkkaa-nimisessä ekstrassa.

Kevyet, herttaiset, juhlalliset - mutta ei liian juhlalliset. Värejä, helmiä ja erilaisia korvismalleja (koukut, renkaat tai napit) vaihtamalla saa monenlaiset kukkakorvikset. Mietin jo, että mustavalkoisetkin olisi aika jees!

Ja sitten pakkamaaan ja juhannusmökkiä kohden! Hyvää ja käsityörikasta juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.