maanantai 5. kesäkuuta 2023

Jokapaikan mekko: Nuppusen Kyyhky-mekko

Mustaa ja pitkähihaista, sillä mennään vieläkin kesäkuussa. Kun ei säät lämpene niin ei ole vielä kesämekkojen ompeleminenkaan inspiroinut.

Ompelin oikeastaan tämän trikoomekon jo keväämmällä, mutta näköjään unohdin kokonaan kuvata mekon. Viime viikonloppuna vedin sen tyttöjen iltaan päälle ja ajattelin et kas, otetaanpas pari valokuvaa.

Kaavana on Nuppunen 1 -ompelukirjasta Kyyhky. Tykkään tästä mallista tosi paljon; loiva ja sopivan kokoinen pääntie sekä sopivasti levenenä helma. Hyvin perus! Mutta perusmekko on hyvä ja monikäyttöinen.

Katso myös samasta ompelukirjasta: 
Jätskimekko (eli Peipponen-kaava) ja Banaanimekko (eli Peippo/Kyyhky).

Tein muuten ihan kaavan mukaan. vähän fiksailin kokoa ja pituutta helmasta lyhensin. Taskut jätin pois ja hihojen leveyttä oli pakko leventää, koska kangas oli aika napakkaa ja kapeampana olisi voinut ahdistaa. Löysyyttä pitää olla sen verran, että tarvittaessa hihat voi kääriä (eli runtata) ylöspäin.

Oli helppo ompelus, tällainen jokapaikan mekko. Menee arjessa ja prameammilla asusteilla paremmassakin menossa. Se on monesti vain asusteista kiinni.

Henkisesti valmistaudun tällä postauksella seuraavan ompeluksen toteuttamiseen: hautajaismekon. Hiukan ahdistava käsityö, mutta pakollinen paha, koska kaikki mustat mekkoni ovat joko trikoota (kuten tämä) tai liian kuumia kesähautajaisiin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.