keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Vaihtopäivä osa kolme.

Vaihtopäivä osa kolme. (Ks. Osa yksi täällä ja osa kaksi täällä.) Lähdetään liikkeelle jostain helposta. Kuten esimerkiksi näistä aivan liian massiivisista helmikorvakoruista, jotka tuttuun tapaani purin osiksi..
..ja isoimmista helmista koostin jo uuden kaulakorun. Pienemmät helmet jääköön talteen helmilootaan.

Sitten ompeluksiin, ennen ja jälkeen tuotokset:
Nro 1: fuksian värinen kauluspaita mallia teltta ja riipputeltta (no kattokaa nyt noita hihoja!). Nappikin puuttu.
Ratkaisu: telttahihat pois ja helman uudelleen muotoilu. Kesällä jumitin edestä solmittaviin, hiattomiin kauluspaitoihin, joten tästä tuli uusi jalokiven helmi muiden jo kyllästyttävien kauluspaitojen joukkoon.
Nro 2: oranssi satiinihässäkkä. Ongelmana mittasuhteet. Löysää siellä missä ei tarttis olla. Aivan liian lyhyet hihat!
Ratkaisu: jälleen hihat pois ja sivusaumoista ylimääräistä sisään. Hihoista käytin kangasta ommellakseni paidalle sopivan vyön - tai ns.kaulushuivin. Nyt koko ainakin tuntuu paljon paremmalta ja sopivammalta.
Nro 3: kummajais-kauluspaita. Helma tällä erää hyvä (ja koristelaskokset!), mutta hihat edelleen jättimäiset. Lisäksi paidan ongelman ydin oli rumat napit, turhat olkatoppaukset ja kauluksen tiukka ympärys. Meinas vähän kuristaa..!
Ratkaisu: olkatoppaukset pois, hihoista ylimääräistä leveyttä pois ja edestä nappien poistaminen. Ompelin napinlävet yhteen. Lopuksi lisäsin ylös yhden metallinapin, jotta paidan voi pukea joko asiallisemmin kiinni tai rennommin auki.
Nro 4: jonkun itsetekemä paita. Malli ei lainkaan hyvä, mutta selän koristenapit ja printti veivät heti huomioni.
Ratkaisu: koska helman laskokset toivat mieleen peplum-paidat, en lähtenyt tuhoamaan helman muotoa. Poistin vain hihat, kavensin laskoksista ylöspäin ja otin rinnuksen edestä ylimääräisellä saumalla vähän sisään. Mielestäni tästä tuli tosi sievä. Miten noista selän koristennapeista ei voisi pitää? Rispektiä sille, joka on oikeesti nuo erikseen ommellut.
Ja eikä siinä vielä kaikki. Vielä jäi pari projektia hamaan tulevaisuuteen. Kuten nämä: pitsitoppi ja pitkä lycrahame. Nyt ei jaksa enää ompelukone surrata. Kyllähän sitä tulikin jo ommeltua putkessa monta vaatetta.
Jotta nyt oikein pääsee lesottamaan niin lasketaanpas vielä paljonko vaihtopäivät minulle tarjosi päälle pantavaa: 
14 mekkoa/puseroa/muuta yläosaa, kolme hametta, kolme huivia, kahdet housut ja miehelle tohvelit. Kaulakorun, helmiä, nahkapaloja, laukun osia ja paljon tilkkuja. Ja kerrataan nyt vielä: kaikki nämä ilmaiseksi. Ihan kuin olisi muhkeissa arpajaisissa voittanut!

10 kommenttia:

 1. Huikeaa, ihan huikeaa. Olet kyllä tosi näppärä, ja tällä tavalla vaatteita/koruja uudistamalla ja muokkaamalla olet varmasti säästänyt piiiiiitkän pennin :). Olet idolini!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hehkuvainen :) kommenttisi sai nyt kyllä punan poskille! Kiva, että sanot taloudellisesta säästämisestä, koska itse turhan usein ajattelee vain tuhlaavansa aikaa ja että mitä kaikkea sitä ehtisikään tehdä, jos ei tekisi näitä jatkuvia muokkauksia..:)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo jonkun itsetekemä paita :3

  minunvalokuvia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Aivan älyttömän kaunis tuo kaulakoru ja ihan huikeita muokkauksia muutkin! Jospa tästä saisin minäkin inspiraation, että alkaisin taas tyhjentää tuota omaa muokattavien ja korjattavien vaatteiden rekkiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nyyti :) Ehdottomasti, muuten käyn niin, että se aina kasvaa vain! :)

   Poista
 5. Nämä oli kyllä tosi inspiroivat postaukset! Taitavasti osaat aina nähdä vaatteen potentiaalin :)

  VastaaPoista
 6. Heippa!

  Hienoja tuunauksia! Tuotteiden elinkaarihan pidentyy tuunaten, mikä tietty tarkoittaa vähemmän kuormitusta luonnolle ja rahaakin menee vähemmän. Olisinpa itse yhtä kätevä :) Ja varmaan mielikuvitustakin pitäis olla enemmän tällasten suhteen. Itse olen kovin pihi, en rahan takia, vaan enemmän eettisistä, ympäristö- ja humaaneista syistä. Kritisoin kulutusyhteiskuntaa, joka ei ainoastaan tuhoa luontoa, mutta käyttää paljon ihmisiä hyväksi muun muassa Aasiassa. No se siitä saarnasta :)

  Sait muuten uuden lukijan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi Maarit! :) Olen täysin samaa mieltä, kulutus ja tuotteiden elinkaari se minunkin pääkopassani saarnaavat. Mielikuvitus ja kätevyys kyllä kehittyvät ja kasvavat, siitä vain aloittamaan jostain ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.