torstai 24. lokakuuta 2013

Soittorasia.

Oliko sinullakin lapsena tällainen soittorasia? Minulla oli ja se oli aikoinaan pikkuaarteiden arkku. Nyt se löytyi lapsuuskamoja läpi käytäessä ja voi, kuinka se toi paljon nostalgisia lapsuusmuistoja mieleen.
Soittorasian parhaimmat päivät ovat kuitenkin taakse jääneet aikoja sitten. 20 vuotta sitten pläntänyt tarrat eivät ottaneet lähteäkseen. Lukostakaan ei ole jäljellä kuin rippeet. Likainen ja rikki - eihän tuota kukaan tuollaisenaan huoli edes ilmaiseksi. En tohtinut poiskaan sitä heittää, joten päätin restauroida rasian käyttökuntoon.
Siihen tarvitsi vain kaksi peetä: puhdistuksen ja pensselit. Neljä ohutta kerrosta akryylimaalia peitti vanhat kuviot alleen. Yllättävän tasaista tuli, ajattelin puolessa välissä tekeväni turhaa työtä.
Nyt soittorasiasta tuli rintakorujen ja pinssien paikka. Hyvä, sain ne samalla eriytettyä muista koruista.

Ja arvaatteko mitä?!?!?!?!? Ballerina alkoi toimia! Musiikki soi ja tyllihametyttö pyörii! Miettikää mikä riemu, ihan tuli nostalgiakyynel silmään. Ei se ollutkaan rikki! Kyllä on aikonaan säveltä kuunneltu loopilla, kun vieläkin sen muistin. Kieltämättä tuli onnellinen olo, etten heittänyt soittorasiaa polttojätteiksi.
Ja pisteeksi iin päälle: rasian uusimmat asukkaat, hamahelmistä punaiset kakkulat ja vihreä timantti. Oikeat rintamerkkitaustat loppuivat, apuun riensi vaihtoehtoiset piikit. Ja kyllä toimii yhtä hyvin kuin oikeat.

8 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida! Mulla on ollut lapsena justiin samanlainen rasia joka kesällä löytyi vanhempieni tyköä. Nyt se on 3v tyttärelläni tärkeä aarteiden säilytys paikka. :) Ja balleriina pyörii vähän väliä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisipa minunkin säilynyt sellaisessa kunnossa, että olisin voinut pitää sen tulevaisuuteen mahdolliselle omalle tyttärelle! :)

   Poista
 2. Oo.. Minulla on just samanlainen rasia. Balleriinalta vain on jalat katkenneet ja alkuperäinen tutukin on hukassa, sen sijaan neidon vyötäisillä on pieni pitsikaitale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se vielä tallessa ja silti toimii, vaikka jalatkin ovat katkenneet? :)

   Poista
  2. Tallessa on :) sisältää rakkaitta koruja ja muistoja. Balleriina pyörähtelee ihan hyvin, olen teipannut sen kiinni :D

   Poista
  3. Kyllä on sinnikäs ballerina! :D (Kestäisiköhän se pitempään, jos poistaisi teipin ja käyttäisi pikaliimaa..:))

   Poista
 3. Söpöt nuo punaset kakkualt :3

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.