torstai 31. lokakuuta 2013

Suosikkilaukku.

Koin kauhean kamalia hetkiä. Mun lempilaukku. Tuhottu. Mennyttä peliä. Lähes tulkoon tuli kiukkuitku.
Ei siinä ulkoapäin mitään vikaa ole, mutta kas, kun oli kesän karenssissa (koska pidin sitä niin, että kyllästyin) ja nyt olin ottaa käyttöön niin mitä laukun sisällä olikaan tapahtunut? Sisus kuoriutuu irti! MITÄ?! MITEN?!
Ihan kummallista töhnää, kuin laukku sulaisi käteen. Joskus ennenkin käyny kirpputorilla ostettujen mummolaukkujen kanssa. Mistähän tuo johtuu? Käyttäjässä/säilytyksessä vika? Valmistuksessa?
Kun tajusin ongelman olevan todella vain sisävuoressa, huokasin helpotuksesta. Töhnävuori pois, tilalle uusi kangasvuori. Vähän teki tiukkaa tuo nahkaan käsin ompelu, mutta mitäpä en laukun edestä tekisi?
Jännä muuten kuinka itse laukkuun ja sivutaskuun oli käytetty kahta erilaista vuoritusta. Miksei tuollainen kangasvuoritus olisi voinut olla valmiiksi myös sisuksissa?
Onneksi kuitenkin kautta vuosien suokkariväska sai lisää käyttövuosia uudella vuorella. Jes jes jes. Ja jes.

4 kommenttia:

 1. Hei,
  En tarkkaan osaa sanoa mitä laukulle on käynyt, mutta käsittääkseni usein nahkalaukuissa on halvempi sisus keinonahasta ja keinonahkahan on jollain muovimateriaalilla pinnoitettua kangasta. Olen kohdannut samanlaista pinnan hilseilyä keinonahkalaukun ulkopinnalla ja kuulokkeissa. Kuulokkeissa pinnan ei varmaan ole tarkoitus muistuttaa nahkaa ;) mutta niissä on samantapainen muovinen pinnoite pehmusteen päällä ja sitä jää kiinni iholle kuulokkeita käytettäessä.

  Mullakin olisi nahkalaukkuja korjattavaksi. Sisukset on mennyt pilalle / rikki, vaikka ovat kankaasta. Käsin sitä varmaan joutuu ompelemaan, niin en ole saanut aloitettua kun vaikuttaa niin vaivalloiselta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoista mitä sille keinonahalle käy, onko pinnoite valmistettu väärin vai missä on vika, että joskus käy noin. Koska on taas kyllä niin haperon näkösiä tekonahkalaukkuja ja muita asusteita, jotka ei kyllä muutu pinnoiltaan miksikään vaikka uittas missä :)

   Korjaa ihmeessä laukut käyttöön. Jos ei voi käyttää pikaliimaa, tekstiililiimaa tai kuumaliimapistoolia niin käsinhän se on tehtävä. Hyvä nahkaneula helpottaa jo paljon homman aloittamista :)

   Poista
 2. Itselläni oli joskus pieni nahkainen reppu, jonka ulkokuorelle kävi samoin kuin tuolle sinun vuoraukselle. Reppu oli ensin ollut pihalla kovissa paukkupakkasissa ja sisään päästyäni olin jättänyt sen nojaamaan kuumaan patteriin... En tiedä oliko lämpö syynä vai lämpötilan nopea vaihtelu.. Pilalle meni joka tapauksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lämpötilojen vaihtelu voi kyllä olla yksi syy miksi materiaalit pettävät..pitääpä muistaa tämä ja välttää tiettyjen laukkujen kanssa suuria lämpötilaeroja...:)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.