sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vinyyli-statement.

Pitkästä aikaa pärähtää esiin koru-tutoriaali! Tässä se on: tee-se-itse statement-kaulakoru vinyylistä!
Tarvitset: vanhan vinyylin (suosittelen niitä pienempiä vinyylejä, jos sattuu kohdalle), sähköuunin, sakset, pihdit, kaksi rengasta kaulaketjulle, sytkärin, paksun neulan tai hakaneulan, hanskat (esim. villakäsineet), hiekkapaperia.

Aloita tästä: pistä uuni päälle alhaiseen lämpöön ja pistä vinyyli uuniin esim. ylösalaisin käännetyn vuoan päälle. Pönötä uunin edessä ja odota muutamia minuutteja, kunnes vinyyli alkaa sulaa. Näet sen, kun vinyyli alkaa taipua vuoan muotoon. Ota hanskoilla vinyyli pois ja leikkaa saksilla vinyylin laidasta kuvan muotoinen kappale. Jos vinyyli ehtii jähtyä, laita se hetkeksi takaisin uuniin. Kun muoto on mieleinen, voit tarvittaessa hioa hiekkapaperilla reunoja. Terävät kulmat voit pyöristää saksillakin. Sitten pistä vinyylikappale takaisin uuniin ja kun se on pehmeä, taivuta se hiukan kaarevaksi (tämän voi skipata, mutta suosittelen taivuttamaan, koska silloin se asettuu kaulalle paremmin).
Kuumenna neulaa sytkärillä (tai kynttilän liekissä) ja sulata sillä päihin reiät. Liitä reikiin ketjulle välirenkaat.
Ja koru on valmis! Hauska kierrätyskoru, joka on mukavan pelkistetty, mutta ei silti kuitenkaan lainkaan tylsä.
Vinyyli-koru pääsi eilen heti ensimmäistä kertaa uloskin. Kun koru sanoo statementin, asun ei tarvitse pröystäillä. Itse ommeltu iän vanha hame ja tavallinen tpaita riittää. Aina välillä vähemmän vain on enemmän.

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.