lauantai 12. lokakuuta 2013

Vaihtopäivä osa yksi.

Pari viikkoa sitten kävin tapahtumassa, joka perustui vaatteiden ilmaiseen vaihtamiseen. Sinne sai tuoda ja sieltä sai ottaa vaatteita rajoituksetta. Kova hulabaloo siellä oli ja enemmän tuli tuotua kuin vietyä! Tässä satsi nro.1:
a) Lähdetään liikkelle tavallisimmasta: se on t-paita, kiva Gap:n paita. Etsin kovasti piileviä rasvatahroja tai mikroskooppisia reikiä, mutta en löytänyt mitään vikaa. Se ei ole edes nyppääntynyt. Joten eikun käyttöön!
b) Untuvatossut, tai niinkuin me sanotaan: avaruusbuutsit. Itselläni on tuollaiset ja useamman vuoden olen miehelle ollaan etsitty samanlaisia ja missään ei niitä enää myynnissä ole näkynyt. Nyt päättyi etsinnät, ilmaiseksi löytyi aivan käyttämättömät tohvelit. Näissä oli vielä hintalappukin kiinni!
c) Ihana, paksu neule, johon olen jo useampana iltana kääriytynyt. Tästä tuli heti sellainen hyvän olon vaate!
d) toinen neule jättisuurella kauluksella. Tämä on vähän iso, mutta se ei haittaa, paidasta tuli nyt mulle mekko!
e) Karelian pliseerattu midihame. Pliseerattuja hameita näkyy enää harvoin, joten on hassua, että löysin juuri saman hameen, joka minulla on jo valkoisena! Tiesin heti, että tämä hyvä hame on saatava myös kotiin!
f) toinen suomalainen hame. Tämä on maksimittainen ja villaa. Vähän jään vain miettimään tuleeko tuollaisenaan käytettyä. Olisiko vaihtoehtoina joko hameen lyhentäminen tai sitten värjääminen tummaksi?
g) laukku. Kammottava bileväskä. Sinne oli räjähtänyt useampi luomiväri ja luultavimmin myös joku tuju parfyymi - tuo haisi aivan kertai kaikkiaan kauhealta! Migreeniä uhaten sulloin laukun kassiini..
..koska näin sotkusta ja hajusta huolimatta laukussa potentiaalia. Kultainen sävy veti puoleensa ja siellä täällä oli kivoja pieniä osia, jotka voisi hyvinkin käyttää uudelleen. Joten eikun operoimaan laukku paloiksi!
Vähän leikkaamista, ruuvaamista ja ratkomista..tuloksena useita uudelleen käytettäviä osia ja nahkapaloja. Kivaksi yllätykseksi laukun sisältä löytyi tekonahkaa myös vihreänä ja pronssinsävyisenä!
Solkien, vetimien ja lukkojen lisäksi otin jopa vetoketjujen päistä metalliset sulkimet uudelleen käytettäväksi. Nämä meinasivat ensin mennä ohi, mutta onneksi huomasin, että nehän saa ruuvattua auki!
h) ja viimeiseksi likainen laatikkonahkatakki. Vauhdissa kun olin, pistin senkin paloiksi. Sain paljon beigeä tekonahkaa vaikka mihin tulevaisuuden projekteihin! 

Ja miettikää kaikki nämä sain ilmaiseksi! Eikä siinä vielä ollut edes kaikki! Tulossa vielä osa kaksi! 

2 kommenttia:

  1. Vaatteiden vaihtopäivät ovat kyllä melkoinen aarreaitta luovalle tuunaajalle. Jännä nähä, mitä näistäkin löydöistä saatat saada loihdittua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! :) siitä todisteena postauksen tuleva jatko-osa, jossa on sitten niitä vaatteita, jotka eivät sellaisenaan kelvanneet vaan vaativat vähän muodonmuutoksia :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.