torstai 15. lokakuuta 2015

Iso A ja pikku a.

Design Letters - kuvat: Finnish Design Shop.
Arne Jacobsenin Design Letters - mukit ja purkit. Tunnetut kupposet, tunnettu kirjainmalli. Ja sitten tulen minä: Ai vitsi ostaisko nyt? Eikun. Miksei näistä oo purkkia? Ai on. Eikö oo muita kokoja? No ei oo. Mutku mä haluun purkin! Teen sitte itte.
Mutta itsepäisen tee-se-itse-versio ei ollutkaan niin helppo toteuttaa. En löytänyt valkoisia kupposia ilman kahvaa mistään. Ei keraamisena, ei muovisena. Kaikissa piti olla se korva. Tai kuviota. Tai rypylöitä pinnassa. Etsin sitten ihan purkkeja ja pyöreitä säilytyslootia. Ainut kooltaan oleva sinnepäin oleva purkki oli tämä parin euron metallipurkki. Menkööt, saa kelvata!
Purkin pintaan aputeippejä ja teippien väliin posliinitussilla maalia! Jes, siinä se on meitsin oma kirjainpurkki! En lähtenyt kopsaamaan yksyhteen Jacobsenin kirjainmallia, vaan tein oman kirjaintyylin. Iso A:n ja kaveriksi pikku a:n.

EDIT // Emalipönikän posliinimaalia en kiinnittänyt laisinkaan, kovetin uunissa vain pikku a-kirjaimen.
Pikku a-kirjaimen tein vanhaan kahvikuppiin. Se on jo parhaat päivänsä nähnyt, on jo kolmannella armon kierroksella. Ensin siihen tuli särö ja paikkasin reunan pientä säröä paksulla posliinimaalikerroksella (= hyvä vinkki muuten, särö ei haitannut käyttöä ja paikkaus kesti hyvin tiskikoneenkin kotiuunissa polttamisen jälkeen!). Sitten pudotin kupin ja korva lähti pois. Käänsin korvapuolen seinää vasten ja kuppi jatkoi kynäpurkkina. Nyt se saa olla Iso A:n kaverina kunnes annan periksi, luovutan ja laitan kupin pois.

6 kommenttia:

 1. Pssst: posliinia voi hioa vesihiekkapaperilla, lähtee terävät kantit tasaisiksi. Yksinkertainen ja kaunis varsinkin tuo isompi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitääpä kokeilla, josko sais rösöt suoriksi! :) Mahtava vinkki, kiitti! :)

   Poista
 2. Täytyykin hommata tuollainen tussi! Mulla on vain sellainen kulta/hopeatussin tyylinen musta tussi eikä sillä saa ainakaan tasaista jälkeä aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Posliinimaalitussit on kyllä hyviä ja löytyy kaikissa väreissä. Kannattaa harjoitella tussin käyttöä, sillä ei voi "piirtää" yhtä helposti kuten tavallisella tussilla, koska tussin maali on melko vetistä ja välillä se sotkee. Siistiminen on keramiikan pinnalta silti iisiä, odottaa vain hetken et kuivaa niin sotkua voi "raaputtamalla" siistiä ennen sähköuunissa polttamista :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.