keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Sitruuna-niskatyyny.

Kun elämä antaa sitruunoita, tee siitä....tyyny! Ei sillä, vaikka tässä on sitruuna jos toinenkin tullut vastaan niin minähän rakastan sitruunoita! Sitruunarakkaus on nyt mennyt siihen pisteeseen, ettei enää riitä sitruunat suuhun vaan näköjään pitää saada lohko myös sohvalle.
En tiedä mistä kummasta se ajatus lähti. Tilkkutyynyä lähdin tekemään mustavalkokeltaisen tyynyn kaveriksi, mutta sitten se eskaloitui jo ihan ensimmäisen kolmion leikkaamisen jälkeen. Ei tullut tilkkutyynyä, tuli sitruunan muotoinen niskatyyny!
Ompelin tyynyn näin: Leikkasin keltaisesta tilkkukankaasta kolme kolmiota ja ompelin niihin valkoiset "pisarat" siemeniksi. Leikkasin valkoisesta lakanakankaasta kaksi puolikuuta ja ompelin kolmiot toiselle puolikuulle. (Taustakappaleeseen keltaisia lohkoja ei tullut, koska tilkkukangas ei olisi riittänyt enää yhtä suuriin lohkoihin.) Sitten ompelin valkoiset suorat laidat yhteen ja arvioin kuinka paksun lohkon haluan. Sen mitan ja kaarevan reunan pituuden mukaan leikkasin pitkän suikaleen, jonka kumpikin pitkä laita on kaareneva. Sitten suikale sivuihin kiinni, vanhan tyynyn sisuksella lohkon täyttäminen ja aukon sulkeminen käsin - valmista!
Sitruuna on kyllä aika hauska väripilkku muuten aika neutraaliin olohuoneeseen.
Aikaisemminkin olen tehnyt useita sitruunajuttuja!

Tutustu ainakin näihin: akryylilla maalatut sitruunatennarit / polymeerimassaiset sitruunakorvikset / sitruuna-keittiöpyyhe (kangasvärillä ja leimasintekniikalla, postaus kadoksissa).
Ja ai niin, olihan toki vihreä lehtityyny myös uutuustyyny sohvalle. Se on ihan vaan taskumallilla ommeltu. Kangas löytyi Eurokankaasta.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea, samalla systeemillä voisi tehdä melonityynyn tai appelsiinityynyn tai... innnostuin jo suunnittelemaan hedelmätyyny sarjaa sohvalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) totta! Melonin ja appelsiinin voisi tehdä myös! Kunnon hedelmäpeli vain sohvalle! :D

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.