torstai 9. tammikuuta 2020

Virkatut ja neulotut hiusdonitsit.

Donitsit, nuo hiusten pulleat kaverit.

Niitä nähtiin ysärillä ja pakko sanoa, että vaikka kuinka ennen päästin gasp-äänen ja voihkaisun, että ei kai ne nyt oikeasti taas ole muodissa niin kyllä vain: ne näyttävät jälleen silmään aikasta kivalta.

Ja varsinkin, jos ne ovat virkattuja tai neulottuja!
Tein neljä erilaista hiusdonitsia. Virkaten ohuesta langasta, paksusta langasta ja neulon yksinkertaisesti putkilona ja taas toiseen menosuuntaan tehtynä (eli kapeana putkena ja leveänä, jolloin pitkät sivut yhdistetään).
Pieni röyhelödonitsi osoittautui aika näppäräksi. Se virkataan suoraan hiuslenkin päälle.

Tässä ystäväni hiusmallina esimerkkiä näyttämässä.
Iso donitsi sopii sen sijaan nutturan ympärille. Kun valitsee hiuksiin mätsäävän sävyn niin se antaa helposti illuusion muhkeammasta nutturasta! Hyvä kikka tällaisille ohuthiusmeikäläisille.
Toinen neulottu nuttura on kirjoneuletta - yksi valkoinen silmukka siellä ja täällä superhelpon rytmityksen mukaan. Tälläinen kirjoneuletyö eli lankojen vaihtelu prosessi on hyvää harjoitusta vasta-aloitteleville neulojille. Tai nopea välipala jämälangoista jo homman osaaville. 
Olen kyllä tosin huomannut, että enemmän on tullut pidettyä hiusdonitsia ranteessa kuin hiuksissa. Joskus on vaikea löytää hiuksiin sopiva joustavuus ja materiaali (tällä viittaan enemmänkin kangasdonitseihin), jolloin hiusdonitsi lurpahtaa aika nopeasti kuontalosta pois. Kädessä pysyy ja näyttää kivalta - oiva ranneke ja rento talviasuste siis!
Hittinä hiusdonitsit -ohjeet virkattuihin ja neulottuihin hiusdonitseihin ovat uudessa Kauneimmat Käsityöt -lehdessä. Viime viikolla ilmestynyt talvinumero 1/20 löytyy lehtipisteistä.

Pst! Seuraa lisää virkkaus- ja neuleideoita Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebookista tai Instagramista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.