torstai 23. tammikuuta 2020

DIY: Prikoista korvikset.

Oijoi, toinen korvispostaus heti peräkkäin! Nyt pukkaa korvista ja punaisena!

Kun edellisessä postauksessa eivät punaiset innostaneet, nyt punainen lanka (ja prikat!) inspiroivat sitten tosi kovaa. Yhtäkkiä halusinkin oikein tummanpunaiset korvikset. Virkattuna!
Prikat ovat hauskoja remppaosaston helmiä. Niitä saa monessa koossa ja pienimmät niistä tuo korviksiin kivaa painoa ilman, että painavat kuitenkaan ihan liikaa korvalehdessä.

Ks. myös muita prikoista tehtyjä koruja: Punottu kaulakoru / Päällystetyt prikkakorvakorut / Prikat korujen pohjana (Afrikan tähti -pelikorut)

Tein samalla ohjeen korviksiin:
DIY: Virkatut prikkakorvakorut

Ohje on helppo! Korvikset virkataan yhtenä kappaleena prikkoja lisäten ja niiden ympärille virkaten. Ei siis tarvitse katkaissa lankaa niinkuin yleensä - prikkojen ympärille lankojen päättely on aika hankalaa saada sievästi ja napakasti ilman näkyviä solmuja ja paksumpia kohtia.

Tarvikkeet: 1 cm prikkoja 6 kpl, 2 cm prikkoja 2 kpl, ohutta virkkauslankaa (Perfect Crochet Maxi -virkkauslankaa), virkkuukoukku langan ja käsialan mukaan, korvakorukoukut ja välirenkaat.

Tee näin: Virkkaa ensimmäisen pienen prikan ympärille 15 ks. Yhdistä ps:lla ensimmäiseen silmukkaan. Ota toinen prikka mukaan ja toista sama: 15 ks ja ps loppuun. Virkkaa ekaan prikkaan 2 piilosilmukkaa ja ota sen jälkeen kolma prikka mukaan, toista: 15 ks ja ps loppuun.
Jatka suoraan ensimmäisen prikan ympärille ja virkkaa 1 kiinteä kjs jokaisen ks:n päälle. Toista sama toisen prikan ympärille. Kun on 2 s jäljellä, ota "taustalle" mukaan kolmas prikka. Silmukka kiinnittää prikat toisiinsa.

Tee 2 ps ensimmäisen prikan reunaa myöten ja ota mukaan neljäs, iso prikka. Virkkaa sen ympärille 25 ks ja ps loppuun. Käännä virkkaussuuntaa ja virkkaa kiinteä kjs jokasen ks:n päälle. Eli virkkaa ns. takaperin ja kun olet neljännen prikan alussa, katkaise lanka. Kiinnitä parilla ompeleella neljäs prikka pienemmän prikan reunaan kiinni. Päättele lanka taakse mahdollisimman huomaamattomasti.
Virkkaa toinen korvis ihan samoin ja lopuksi liitä ylös välirenkaat ja korvakorukoukut. Ja valmista tuli! Prikkojen paikkaa ja kokoa vaihtamalla voisi saada monenlaisia tyylejä luotua.
Itselle näistä tuli tosi mieluisat! Näyttävät, mutta yksinkertaiset - juuri sitä mitä korviksilta usein tahdon.

4 kommenttia:

  1. Oi miten upeat! Tätä on pakko kokeilla. Remppaosastolta löytyy kyllä vaikka mitä mielenkiintoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kokeile, prikoista saa helposti näyttävät korvikset :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.