torstai 2. tammikuuta 2020

Lahjapankki 2019: Ompeluksia miehelle.

Tapojeni mukaan joululahjoiksi meni paljon itsetehtyä.

Ja tapojeni mukaan koostan niistä blogiin lahjaideoiden pankin - tässä siis vuosimallia 2019 lahjapankin eka osa: DIY-ideoita pyöräilevälle (miehelle)! Mm. nämä itse tehdyt ompelukset löytyivät oman miehen lahjapaketeista:
Idea 1: Runkolaukku

Tätä ideaa muhin mielessä pitkään. En voi sietää sitä, että mies saattaa pitää avotaskussa avaimiaj ja puhelintakin. Otin pyörästä vähän mittoja ja ompelin vedenpitävästä ja UV-suojattu polyester pvc;stä kolmionmuotoisen taskun, jonka saumoissa on rungon ympäri yltävät tarranauhat. Eli tarroilla runkoon kiinni ja tasku auki - avaimet ja puhelin sisään ja tarralla kiinni! Ja pysyy kamat kuivana ja tallessa säässä kuin säässä.

Taskun käyttö on lähinnä pidemmille pyörälenkeille tarkoitettu (mies vetää kesäisin esim. 100 km päivälenkkejä!), ei ihan kaupungilla pyörähtämiseen. Siinä voisi olla olla vaarana, että tavarat unohtuu taskuun asioille lähtiessä.

Pstt! Katso myös toissa jouluna tekemäni tarakkalaukku (ks. postaus). Se on samasta materiaalista mitä tämä runkolaukku ja on kyllä kestänyt kaiket säät. Mies on käyttänyt tarakkalaukkua kyllä ihan lähes jokaisella työmatkapyöräilyllään.
Idea 2: Ninjahuppu

Pakkasen ja viiman suojaksi ompelin harjatusta collegesta "aikuisten ninjahupun". Se on kuin kypäräkauluri, mutta paremmalla nimellä ja hiotulla mallilla. Kaulaosaa voi pitää leuan alla tai nenän päällä, jolloin myös posket ovat suojassa kylmyydeltä.

Kaava on Kangaskapinasta. 
Idea 3: Pyöräilylippis 

Pakkasesta helteeseen - tämä on pyöräilylippis! Tämän ompelemista jännitin eniten. Pyöräilylippiksia löytyy meiltä iso kasa ja useimmat niistä ovat aika hurjan värisiä. Löysin Eurokankaasta tosi hauskaa mustavalkoista puuvillakangasta, jossa oli leikikkäitä eläimiä. Just hyvä kangas eläinrakkaalle miehelle!
Otin kaavat ostolippiksestä. Lippiksessä on neljä samankokoista paneelia ja kovitettu lippa. Takana on kuminauha. Eli periaatteessa tosi simppeli kokonaisuus! Lipaksi leikkasin jotain muovia (mistäköhän se alkujaan oli?) ja kursin koko komeuden aika nopeasti kasaan. Jälkeen mietin, että mikäköhän tässä ihan jännitti sitten?
Ja siitä tuli niin hyvä! Jokaiseen paneeliin tuli eri eläimiä: kissoja, pupuja, papukaijoja ja käärmeitä. Lipan alapuolelle eli ns. etupuolelle valitsin kaloja. Sitten eikun kesää ja pyöräilykelejeä odottamaan!
+ Ekstra!

Idea 4: Bokserit

Meillä on miehen kanssa ollut vähän perinne, että annamme jouluisin toisillemme yövaatteet. Tänä vuonna en ommellutkaan yöpöksyjä vaan tein ihan perusbokserit! En ollutkaan aiemmin tehnyt ihan oikein "munapussillisia" boksereita, joten oli kiva kokeilla. Käytin kahta eri kaavaa. Toiseen tuli lahkeeseen isot kaitaleet ja vyötärönauhakin ommeltiin kangassuikaleen sisään. Toiseen taas tuli vähän sirommat huolittelut.

Kankaat Eurokankaasta. Turtles-boksereiden kaava on Suuri Käsityölehti 10/19, koirapöksyjen kaava jääköön mainitsematta, koska en sitä suosittelisi kellekkään. Tälleen vähän kaavoista ompeleena oli kyllä vaikea tietää paneeleista miten päin ne oli, kun niistä oli jätetty kaikki langansuunnat ja kohdistusmerkit pois! Ihan hanurista koko kaava.
Hyvät olivat nämä ompelukset. Seuraavana lahjapankin kakkososassa sekalaisia lahjaideoita naisille!

Ks. myös tämä postaus: Top 10: DIY-lahjat miehelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.