keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Lyriikat tennareissa

Vuoden ja kevään ensimmäiset kenkäkustomoinnit!

Näihin tartuin inspiroituneena ja nämä "unelmien kengät" oli ilo toteuttaa.

Teemana oli ihan uusi näkökulma. Montaa asiaa olen vuosien aikana maalannut kenkiin. Olen maalannut koiria, kitaroita, pääkalloja, yksisarvisia, origamilintuja.. Kaikkea on tullut tehtyä kelttikuvioista koripalloihin, jopa nimiä, päivämääriä ja vuosilukuja - mutta kappaleen sanoja en koskaan!

Mutta nyt olen. Ja lopputuloksen näette tästä:

"Tässä mä istun just niin kauan et tuun kokonaiseksi"

"Ja sit maailma on mun"

Lyriikat ovat Emppu Suhosen alaa. Tekijänoikeudet on huomioitu ja lupa sanojen käyttöön on saatu artistilta. Tilaaja kutsui kenkiä Emppu-kengiksi. Hän sanoi, että kyseinen pätkä laulua sopii hyvin kuvaamaan sitä miten hän menee elämässä Empun musalla. 

Kengistä haluttiin tyttömäiset. Valkoista ja pinkkiä, ei muuta. Vain sanoja. Pari sydäntä lisättiin mukaan.

Ihanan simppeliä ajattelin, mutta kas yksinkertaisuudessakin on vaikeutensa. Kun pohjalla oli musta kenkä ja vielä superpienikokoinen kenkä, ei ollut virheille varaa. Musta pohja pitää ensin saada valkoiseksi, jotta värit eivät uppoa mustaan. Ja koska paikoin teksti on kovin ohutta, oli kyllä vaikea maalata koukeroisia kirjaimia ilman, että menee yhtään ohi. Pohjassa näkyisi hyvin selvästi, jos olisi vaikka joutunut jonkun pätkän maalaamaan kokonaan uusiksi. Pelkäsinkin koko ajan, että johonkin tulee kirjoitusvirhe!

Haastetta oli myös siinä miten saada tekstit mahtumaan pieniin kenkiin ilman, että tekstit limittyisivät liikaa. Selkeyttä piti saada koukeroiden sekaan, jotta sanat olisivat mahdollisimman luettavat. Ja jotta sain kengät tasapainoiseksi pariksi (kun toisessa kengässä oli puolta enemmän sanoja), päädyin ratkaisuun, jossa laitoin osan tekstistä tikkukirjaimin viiriin. Myös "fonttikoolla" sai painoja tietyille sanoille enemmän ja sen kautta tasapainoisuutta kenkäparille.

Yksinkertaisuudella on valttinsa. Kovasti olisi tehnyt mieli lisätä jotain muutakin kenkiin. Väriä, kuvioita - ihan mitä vain! Mutta totta se on, kun kengissä ei ole muuta, sanat hallitsevat kenkiä ihanasti.

Tästä tuli upea osoitus siitä kuinka jonkun artistin sanat voivat olla toiselle tosi tärkeät. 

Lisää uniikkeja tennareita ja korkkareita näet tästä kustomoidut kengät -kategoriasta

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.