torstai 15. huhtikuuta 2021

Helppotekoinen kosmetiikkalaukku

Ensin tuli minikokoista penaalia, nyt suurta toilettilaukkua! Tai kosmetiikkalaukkua hienommalta nimeltään.

Ks. kompakti penaali (sopii myös pienille meikeille!).

Matkustelen harvoin ja nyt kuluvana vuonna vielä harvemmin. Nyt kuitenkin tuli mahdollisuus pieneen kotimaan reissuun ja hetkenä, kun olisi pitänyt jo alkaa pakkailemaan, päätin ommella uuden toilettilaukun. Edellinen karkkipapereista tehty toilettilaukku (ks. postaus) meni syksyllä ihan päin prinkkalaa enkä edes löytänyt sitä mihin sen olin viikonloppureissun jälkeen sullonnut. 

Tuntui helpommalta ommella uusi hyvä, kun kääntää kaikki kaapit läpi missä huono vanha piileskeli. Joten ompelemaan:

Valitsin materiaaliksi keinonahkaa. Oli rullalla vielä sopiva määrä jäljellä. Tämä on sen verran jämäkkää ja helposti puhdistettavaa kääntäpuoleltaan, että päätin ommella laukun ilman vuorta - mikä oli hyvä, koska siinä myös säästi aikaa.

Aikaa ja vaivaa säästi myös vetskarissa. Valitsin vanhasta laukusta puretun vetoketjun, johon olin jättänyt laitoihin valmiiksi siistit nahkalaidat. Vedinkin oli aika kiva!

Kuvassa (harmi ettei kuva on superhuono, mutta sen siitä saa kun alkaa ompelemaan kiireessä sen sijaan että alkaisia oikeasti jo pakkaamaan) alla isot sivukappaleet, pystypalat ovat sivuihin tulevat ja alla pohjakappale.

Päätyihin lisäsin taskut pienille jutuille. Alas laitoin laskokset, joten taskut pussittavat kivasti. 

Valitsin tilkkulaarista tietoisesti kahta eri kuosia, sitä voisi ajatella et pilkulliseen vaikka niitä mitä käyttää aamulla ja toiseen sitten iltajuttuja.

Ja tältä homma näyttää just ennen loppusuoraa eli ompelun jännittävintä osuutta: laukun kääntöä oikeinpäin.

Ompelu kävi superhelposti, tähän ei kauaa aikaa mennyt. Ei huolitteluja (muuten kuin puuvillaisiin taskukappaleisiin) ja vetoketjukin oli niin helppo lisätä. 

Ja tilaa on! Onkohan mulla koskaan ollut edes näin isoa toilettilaukkua? Mahtuu kaikki ja enemmän. Yleensä laitankin kaikki minkä voi niin pienempiin reissurasioihin tai -tuubeihin ihan jo sen vuoksi, että se on helpompaa kulkiessa. Laukku painaa vähemmän ja tilaa vie vähemmän, jos ei kaikkea kuljeta sellaisenaan. Ottaa mukaan vain sen mitä tarvitsee.

Musta nahkavetskari on kyllä hieno ja virtaviivainen yksityiskohta. Tai voisiko jopa sanoa et se on tämän laukun juttu?

Kiva, että sain tuon vetskarin käyttöön. Vähän jo sitä säästelinkin ja nyt sai kohteensa.

Ja sitten eikun toilettilaukku kassiin ja reissuun! (Ja kyllä, epideamia-asiat huomioiden. Turvallisuus ennen kaikkea.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.