lauantai 3. huhtikuuta 2021

DIY: Bunny Block Dress - kaavaton pupumekko!

Pääsiäisen pupuviikon* viimeinen osa! Säästin parhaan vikaksi: se on pupumekko!

*Pääsiäisen teemaviikko eli pupuviikko, jolloin blogiin tupsahtaa erilaisia pupuja joka päivä! // Ks. koko sarja: 
osa 4: Betonipupu / osa 5: Punch needle -pupu / osa 6: Minipuputin-kukkaro

Idea kaavattomaan pupumekkoon eli BUNNY BLOCK DRESSIIN (koska englanniksi vain kuulostaa paremmalta) lähti muutaman vuoden takaisesta Mikkimekosta (ks. postaus). Mikkimekon ja myös tämän pupumekon inspiraationa on myös R/H Studion klassikkovaate, sen varmaan moni tunnistaa.

Mutta jotta ei ole liikaa R/H:n Mickey square dress, tämä malli on kapeampi (alkuperäinen on tooosi leveä malliltaan) ja korvat ovat saaneet pidennyksen - eli mikistä pupuksi! Korvat eivät ole myöskään ns. upotetut vaan päälle helposti ommellut. Tähän lisäsin myös sivupaneelit, koska olen kovasti tykännyt ostotunikasta, jossa on vastaavat blokit sivussa. Bunny block dress on myös takaa kokonaan harmaa (jos pääntien kontrastikaitaletta ei lasketa) eikä takakappaletta leikkaa poikkisauma.

DIY: Bunny Block Dress

Helppoon pupumekkoon et tarvitse kaavaa - vain ahkeraa mittaamista. 

Kaikki leikattavat palat ovat pupunkorvien lisäksi vain joko suorakulmioita tai suikaleita. Valitse kaksi kangasta, jotka ovat keskenään samankaltaisia. Sama vahvuus, sama joustavuus, sillä pääsee jo pitkälle.

Leikkaa kappaleet: 

Leikkaa kaksi hihakappaletta ja jaettu mekkokappale eli takakappale yhtenäisenä, etukappale keskikohdan alta poikki ja alaosa eri värisenä. Leveys saa olla ns. vatsamakkara eli yhtä tai kahta kokoa liian pieni, koska leveydestä miinustetaan sivupaneelien tuoma lisäleveys.

Leikkaa korvat "helmakappalekankaasta", ne saavat leikatessa olla kahden saumanvaran verran liian leveät.

Näiden lisäksi tulee myös sivupaneelit ja ne voi leikata myös myöhemmin ennen sivusaumojen ompelua. Ja tottakai mekkosen voi tehdä myös ilman sivupaneeleja.
Liitä mekkoon pupunkorvat:

Nuppineulaa korvat etukappaleen päälle symmetrisesti. Väliin voi leveydestä riippuen jättää 3-5cm.
Ompele pupunkorvat paikoilleen:

Ompele suoralla ompeleella korvat. Älä edes pyri ihan reunaa pitkin, vaan jatka paininjalan verran väliä. Leikkaa lopuksi ylimääräinen kangas varovasti ompeleen vierestä pois. Aplikointisakset ovat tässä erittäin hyvät.
Ompele mekko kasaan:

Ompele olkasaumat yhteen. Merkkaa hihakappaleiden keskikohta ja kohdista olkasauman kanssa. Ompele hihakappaleet sivuihin kiinni. Lisää etukappaleen helmakappele eteen.
Lisää sivupaneelit:

Leikkaa leveät suikaleet (itsellä taisi olla 8 cm) ja ompele hihasta helmaan. (Suikaleiden pituus oli minulla vähän turhan pitkä, mutta leikkasin ylimääräisen ompelun jälkeen pois.) Kun ompelet kummankin puolet ylhäältä alas, saumasta tulee suorempi (ainakin itsellä). Varmista, ettei sivupaneeli venytä etu- tai takakappaleita, jolloin mekosta saattaa tulla kiero. 
Ja lopuksi huolittelut:

Huolittele hihansuut ja helma. Ompele pääntiehen päärme tai kaitale, mistä nyt enemmän tykkäät. Itse leikkasin vain suikaleen, taitoin kaksinkerroin ja saumuroin päätiehen. Tuli kerralla hyvä! Yleensä sitä venyttää kaitaleen liian tiukalle tai sitten pääntie jää rumasti törröttömään. Nyt meni nappiin eikä tarvinnut ottaa ratkojaa käyttään.

// Psst! Jos olet Instagramissa, tämä mekkonen löytyy myös sieltä Reels-videon muodossa. Käys katsoon ja tykkäämässä videosta! Löydät minut Instagramista: @madam.bc 
Tästä tuli niiiiiin kiva. Yksinkertainen ja veikeä. Pitkät korvat ja sivupaneelit tuovat jujua mekkoon - tai pitäisi varmaan pituuden puolesta puhua tunikasta. Mutta oli mekko tai ei, on se mukavaa pituus legginssien (mitä mää yritän huijata, pierukotikalsarit ne on) kanssa pidettäväksi. Vähän pudotetut olkapäät ja väljät suorat hihat tuovat rentoutta. Istutettuna olisi minun silmissäni "liian hieno kotivaatteeksi".

Eli kotona oleiluun tämän ihan tein. Olen aika kyllästynyt kaikkiin kotivaatteisiin, koska mitäpä muuta sitä on tässä täyden vuoden aikana pidettykään. Ei tarvitse aina olla kulahtaneet collarit ja iänvirttynyt jostain muusta käytöstä kotikäyttöön "alennettu" yläsoa päällä. Eli tälle oli ihan tarvettakin jo. 

Siinä oli pääsiäisen pupuviikko! Toivottavasti tykkäsitte, mulla oli ainakin kivaa. Näillä viikon seitsemällä erilaisella pupupostauksella toivotan erityisen mukavaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.