torstai 11. toukokuuta 2023

Solmi helppo makrameesulka

Jotain uutta ja pientä.

Innostuin tunteroisen solmintaan ja makrameesolmin tällaisen söpösen. Se on sulka. Vai höyhen? Tai voisi se olla puunlehtikin? Mitä mieltä olet? Minusta se on eniten ehkä makrameesulka.

Tein makrameen avaimenperäksi! Siihen se on kivan kokoinen, kevyt ja litteä. Solmimiseen käytin paksuhkoa puuvillalankaa, löyty sopiva minijämäkerä, jossa puretun työn pätkiä (lanka oli joko Novita Cotton Recycled tai Cotton Rescue -kierrätyspuuvillalankaa).

Ohjelinkki sulkaan löytyy alta.

Uudelle avaimenperälle olikin tarvetta, kun entinen hyvin palvellut katkesi. Tein tämän yksinkertaisen helmi-avaimenperän jo vuonna 2015(!!) ja yllättävän kauan se kesti. Valkoisesta helmesti helmiäinen on kulunut pois ja naru on väriä muuttanut, mutta muuten oli ehjänä eiliseen asti. Kun tein tämän, ajattelin et helmet kyllä tippuessaan jossain vaiheessa menee rikki, mutta ei tullut käytössä halkeamaakaan! Ajatella, vaikka varmaan satoja kertoja on johonkin kopsahtanut tai asfaltille tippunut.

Ks. postaus helmi-avaimenperästä (no olihan se silloin vähän uudenkarheampi ja kiiltävämpi!)

Solmi helppo makrameesulka

Solmin sulan tämän Youtubevideon avulla (ks. linkki). Solmiminen oli helppoa ja valmista tuli nopeasti. Tein juuri kuten videolla, paitsi että en tiedä oliko itsellä väärinymmärrys vai mittavirhe, kun paria lankaa piti kesken kaiken jatkaa. Aika tipalle meni muutenkin pituudet ainakin tällä langanpaksuudella. Tuohon keskikohdan "ruotiin" tuli jatkamisesta vähän mutkaa, mutta se ei haittaa, ei sen luotisuoran tarvitsekaan olla.

Pään solmin omalla tapaa ja tein siitä lyhyemmän. Päättelyyn videolla suositeltiin liimaa, mutta itse jätin liiman kokonaan pois ja pujotin neulalla langanpäät nurjalle. Samalla ompelin tuon nauhapään lenkille.

Liitin tähän kullanvärisen avaimenperälenkin - oma koti kullan kallis!

Saa nähdä kauanko sulka kestää. Vähän epäilen, että ei kyllä pääse kovin pitkälle jos vertaa edellisen käyttöikään. Mutta kestää sen minkä kestää, ainahan voi askarrella sitten uuden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.