lauantai 6. toukokuuta 2023

DIY: Käärijä-korvakorut

Toukokuussa parasta: Euroviisut! Kevään mittaan on moni tehnyt Käärijän upean erikoisesta esiintymisausta inspiroituneita DIY-asuja. Nyt minä liityn joukkoon viikkoa ennen finaalijännitystä! 

DIY: Käärijä-korvakorut!

Ja on muuten helpot (teenkö mä nykysin mitään käsityötä, jota en mainostaisia superhelppona? Musta on tullut laiska käsillä tekijä!) ja kierrätysmatskusta tietenkin. Tässä tulee ohje, tee sinäkin Käärijä-korvikset!

DIY: Käärijä-korvakorut

Tarvikkeet: limenväristä akryylimaalia, pensseli, suttupaperipala, lyijynä (kuvasta päätellen erittäin tylsä sellainen, haha), akryylilakkaa (ei kuvassa), sakset, korvisten päämatsku (ks. alta lisää) ja korviskoukut lenkkeineen, pihdit sekä terävä neula (jotka myöskin unohtuivat kuvasta). 

Päämatskuksi käy mikä vain jämäkkä pahvi! Sellainen mikä ei ole reunoista huokoinen eikä ole liian ohut. Tai jos on ohut niin voit hyvin liimata kaksi pahvia ensin päällekkäin.

Itse valitsin kierrätyshengessä tällaisen pahvin, joka on oli puhelinlaatikon sisällä.

Eka muuten ajattelin, että teen korvikset massasta tai kutistemuovista. Massasta olisi saanut kolmiulotteisemmat pallukkakorvikset, mutta ei ollut sopivan väristä massaa ja niistä olisi saattanut tulla melko painavat kaikessa massan paksuudessaan. Kutistemuovi on taas ihan sama mitä tämä pahvi-idea, mutta yksipuolisena ja muovista... joten kierrätyspahvi it is!

Ja näin ne tehdään:

Ensin hahmottele paperille muoto. Kolme palloa hiukan kaarevaan muotoon. Jos käsivaralla ei suju, käytä harppia apuna. Leikkaa kaava ja piirrä sen mukaan pahville kaksi kappaletta - muista tehdä toinen peilikuvana!

Sitten maalataan!

Sudi akryylimaalia kevyt kerros kummallekin puolelle ja myös sivuille. Tarvittaessa toista. Anna kuivua.

Maalin jälkeen levitä lakkakerros. Se antaa kestoa ja vähän kiiltoa. Anna taas kuivua.

Vinkki! Jos sulla ei ole akryylilakkaa niin paremman puutteessa myös kirkas kynsilakka käy tähän.

Lopuksi pistä terävällä, suht paksulla neulalla reiät välirenkaille. Liitä pihtien avulla välirenkaat ja korvakorukoukut. Itse valitsin mustaa ja laitoin kahdet välirenkaat, jotta korvikset ovat ns. eteenpäin eikä sivuttain korvissa.

Sitten onkin valmista!

Nyt sitten vain kajareista soimaan cha cha cha ja kohti tulevaa viisuviikkoa! Jo jännittää miten käy! Muita viisufaneja ja Käärijä-faneja paikalla?

Vinkki!

Ota käyttöön myös Euroviisu-bingo (ks. postaus) - bingo on vuodelta 2018, mutta jos silloisen isäntämaan Portugalin vaihtaa bingoruuduista ajan tasalle niin bingo on oikein käypä peli edelleen!

2 kommenttia:

 1. Cha cha cha on tänäänkin soinut koko päivän päässä täällä! Toinen viisufani ilmoittautuu :) hauskat korvikset, en ole vielä keksinyt mitä Käärijä-teemaista askartelisi kisakatsomoa varten.. ainakin vihreää kangasväriä pitäisi löytyä jostain!
  Ihan huikea tuo bingo, otan kyllä käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva! Kiitos. Vihreästä kangasväristähän voisi tehdä vaikka ja mitä hauskaa :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.