keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Kohotuskorista amppeli

Oli kohotuskori ja leivonta, nyt on vain amppeli ja ihana sisustuksen yksityiskohta.

Tämä on ehtaa kierrätyskässää, tuli nollabudjetilla uusi amppeli vanhasta käyttökelvottomasta kohotuskorista.

Kohotuskori oli ennen muinoin aktiivisessa käytössä, kunnes huomasin hupsanssaa, siinähän oli ihan pikkuruisia homepilkkoja pitkin sisäpintaa. Ei luonnollisesti ollut enää turvallinen leivän kohottamiseen, mutta en halunnut heittää koria poiskaan.

Aika kauan se pyöri ylimääräisenä kunnes tajusin missä kohotuskori on vielä kiva ja käytännöllinen!

Otin paksua muovia (alkujaan sellainen pussi, jossa tuli saunatakki!) ja niittasin sen korin reunoista sisäpuolelta kiinni. Sitten leikkasin ylimääräisen muovin ympäriltä pois.

Tämä muovi on tarkoitus estää amppelikorina vesipirskeiden imeytymisen koriin. Käytän ruukun alla vielä lautasta, mutta tuplasti suojaa kosteudelta voi olla hyväksi.

Ensin mietin makrameeta, mutta sitten ei solmut inspiroineet. Päädyinkin punomaan makrameelankaa itsensä ympäri niin sain vähän kuin ohutta köyttä. Sitten kiedoin puuvilalankoja niihin kohtiin, joihin olisin tehnyt makrameella solmut. 

Värit, haalean vaaleanpunaisen ja murretun oranssin, valitsin täysin amppeliin tulevan kukan ja amppelin taakse jäävän verhon mukaan. 

Tein tämän amppelin rionjuorulle, joten sen lehtien väriin sopii hyvin vaaleanpunainen. Oranssi saa taas pilkahtaa muutamasta paikasta, ne istuvat hyvin verhon väriin.

Kokonaisuus näyttää mielestäni tosi kivalta! Rionjuoru toivottavasti viihtyy tuossa hyvin, valoakin saa nyt kaamoksen aikaan paremmin, kun on ikkunan edustalla.

Ja tuli kohotuskorillekin uusi käyttötarkoitus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.