maanantai 20. marraskuuta 2023

Joulutyynyistä tunnelmaa kotiin

Joku vaihtaa jouluverhoja tai jouluisia liinoja, minä vaihdan joulutyynyjä. On kesäiset, vihreät kasviaiheiset tyynyt, jotka väistyvät loppuvuonna. Tilalle* tulee talviset ja jouluiset tyynynpäälliset!

Ja todellakin tilalle - tai vielä paremmin sanottuna päälle. Nopeuttaa muuten tosi paljon, jos tyynynpäällistä ei tarvitse pestä niin miksi suotta ottaa pois, kun joulutyynynpäällisen voi lätkäistä suoraan siihen päälle! Sitten joulun jälkeen pois ja alla on valmiina se mikä mikä pitääkin olla. Helppoa.

Joulutyynyissä jokainen tyyny on erilainen. Ja jokainen on muuten itse tehty!

Viime vuonna tein kuvassa keskellä olevan lahjapakettityynyn. Nyt vähän vielä parantelin sitä. Kuusi-kuosityyny on itse painettu. Se on pysynyt yllättävän hyvänä jo monta vuotta (ja monta pesua). Kuusi-tyynyn takana lymyilee myös kirjailtu himmelityyny.

Uusin tulokas on porotyyny!

Bongasin tämän kankaan keväällä (ehkä se oli kevättä? Vai kesää?) Eurokankaan vitosen pussi -laarista. Kangas oli just sopiva isoksi tyynyksi, ei mennyt milliäkään roskiin kangasta.

En muuten käytä sohvatyynyissä laisinkaan vetoketjuja. Turhaa ajan ja vaivan (ja vetoketjun) tuhlausta, kun tyynyn voi ommella myös paljon helpommin ja nopeammin taskutekniikalla. Tyynynpäällisen kun ompelee yhdestä kappaleesta ja laittaa päät taakse limittäin niin tulee helposti valmista.

Ks. tästä taskutekniikan ompelemiseen ohje (on muuten myöskin joulutyyny!)

Muhkut tyynyt on hyvät ja tärkeät - erityisesti jouluna pitää muistaa ottaa rauhassa ja levätä. Silloin kutsuvat ja pehmeät tyynyt sohvalla auttavat asiaa.

Ja pikku hiljaa joulu hiipii kotiin. On jo joulutähti ikkunassa ja tyynyt sohvalla. Ensi viikollahan on jo joulukuu! Ja arvaatteko mitä se tarkoittaa? Se meinaa, että ihan kohta alkaa BLOGIN KÄSITYÖJOULUKALENTERI vuosimallia 2023!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.