maanantai 19. joulukuuta 2022

19. luukku: Tyyny kuin lahjapaketti

Jouluviikko! Ja vielä on luukkuja jäljellä. Nyt jouluviikolla ei hötkyillä, rauhoitutaan kohti aattoa. Tässäkin luukussa laitetaan jo sohvalle pötkölleen - ja minun sohvallani on myös lahjapaketti!

Ks. joulukalenteri 2022: 1. Kahden materiaalin tunnelmavalo / 2. Joulutontun hiusdonitsi / 3. Ideoita rengasasetelmaan ilman liimaa / 4. Printattavat pakettikortit / 5. Oksatähdet / 6. Havuista pöytäasetelma + joulukukka / 7. Havu-jämälankakranssi / 8. Soodataikinakoristeet + Siivousetikka / 9. Suolalyhty / 10. Mandariinikoristenauha ja appelsiinikynttilä / 11. Piparminttuhuulivoide / 12. Hamahelmistä kuusenkoristemagneetit / 13. Unikko-kuusenkoristeet mukinalusina / 14. Makrameekarkkikepit kuuseen ja kattaukseen / 15. Yllätyspallot / 16. Joulupallokorvakorut / 17. Litistettävät kennokoristeet / 18. Vuosipallo 2022

Ja kun sanon, että sohvallani on lahja niin siellä todella on tyyny, joka on naamioitunut lahjapaketiksi!

Kun moni muu vaihtaa jouluksi jouluverhoja tai pöytään joululiinaa, minä vaihdan sohvatyynyjä. Tai en edes vaihda, usein vain näin lyhyeksi sesongiksi laitan joulutyynynpäällisen normipäällisen päälle. Mitäs sitä suotta vaihtamaan, jos alla jäävää ei tarvitse edes pesukoneessa käyttää. Joulun jälkeen helpompaa palauttaa koti arkisisustukseen, kun vain ottaa joulupakettipäälliset ja muut pois.

DIY: Lahjapaketti-tyyny

Tarvitset vain mieluista kangasta, kangasnauhaa tai -vyön ja sisustyynyt. Ompeluvermeet myös luonnollisesti.

Leikkaa ensin kangas tyynyn kokoiseksi ja ompele siihen niin sanotut lahjanarut. Tyynyn nurjalle ei tarvitse kikkailla, ompele vain eteen ristikkäin ja ristikkäin menevän osan alle lahjanauhan solmittavat päät.

Kultakangas on muuten joku vanha pala Eurokankaan kympin pussi -löytö ja satiininauha vanhan kirppisvaatteen vyö. On niin vanha keissi, etten edes muista mikä vaate se oli, mutta jostain vaatteesta sen ratkoin. Nyt pääsi vuosien, vuosien jälkeen käyttöön!

Sitten ompele tyyny taskumalliin. Jos tyyny ei olisi erikseen etu- ja takakappaleista (oli pakko, koska jämäpala), tyynyn voisi hyvin ommella KAHDEN sauman taktiikalla taskuksi - ja taskulla tarkoitan ikään kuin kaikkia ihan tavallisia nukkumatyynyn tyynynpäällisiä, joihin vain sujautetaan tyyny. Taskumalli on hyvä, tasku jää tyynyn taa eikä näy mihinkään ellei tyyny pyöri sohvalla ympäri. Ei vetoketjuja, ei tarranauhoja tai mitään ompelu- ja käyttöhidasteita. Taskuun vaan ja on nopeaa!

Ks. tyynynpäällinen kahden sauman taktiikalla (ohjekin on muuten osa joulukalenteria vuodelta 2019!)

Ja valmista, tyynyn heitto sohvalle ja sitten itse siihen perään pitkälleen - ei joulustressiä!

Sohvalla on lahjapaketin lisäksi myös himmeli. Himmelityynyn kirjailin toissa vuoden joulukalenterissa. 

Ks. kirjailtu himmelityyny

Että jos ei lahjoja kuusen alla niin ainakin sohvalla! Lepo se onkin parasta, erityisesti sitä arvostaa pyhinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.