torstai 22. joulukuuta 2022

22. luukku: 2x helppo joulutaide vesivärein ja tussein

Huomenna on jouluaaton aatto! Nyt on siis aatonaaton aatto! On aika poistua jouluhimmelikiireistä ja rauhoittua. 

Minulla yksi keino hengähtää on piirtäminen. Et tarvitse kuin yhden tyhjän sivun - tässä tulee kaksi ohjetta hetken pysähtymiseen ja luovan hetken lopputuloksena sinulla on helpompi hengittää ja jotain nättiä vaikkapa jääkaapin oveen (kuka sanoo ettei omia piirrustuksia voisi aikuisenakin laittaa jääkaapin oveen?).

Ks. joulukalenteri 2022: 1. Kahden materiaalin tunnelmavalo / 2. Joulutontun hiusdonitsi / 3. Ideoita rengasasetelmaan ilman liimaa / 4. Printattavat pakettikortit / 5. Oksatähdet / 6. Havuista pöytäasetelma + joulukukka / 7. Havu-jämälankakranssi / 8. Soodataikinakoristeet + Siivousetikka / 9. Suolalyhty / 10. Mandariinikoristenauha ja appelsiinikynttilä / 11. Piparminttuhuulivoide / 12. Hamahelmistä kuusenkoristemagneetit / 13. Unikko-kuusenkoristeet mukinalusina / 14. Makrameekarkkikepit kuuseen ja kattaukseen / 15. Yllätyspallot / 16. Joulupallokorvakorut / 17. Litistettävät kennokoristeet / 18. Vuosipallo 2022 / 19. Lahjapakettityyny / 20. Supernopeasti virkattava kaitaliina / 21. Virkatut joulukuusikorvakorut

Helppo joulutaide 1/2
Maalaa vesivärein joulupallo

Tämä on superhelppo! Tein tällä menetelmällä tämän vuoden joulukortit. Jos et tunne vesivärejä omaksi, se ei haittaa - vesiväreillä ei tarvitse osata maalata saadakseen paperille kaunis vesivärein tehty joulupallo! Menetelmä on myös nopea ja helppo, tällä voi tehdä joko sarjatuotantona koko suvun joulukortit, yksittäisen pienen (pallo voi olla tosi pienikin!) pakettikortin tai sitten joulukorttisetin, jossa jokainen pallo on erilainen ja eri värein tehty. Valitse vain tyylisi, tekniikka pysyy samana.

Näin maalaat joulupallon: 

1. Kostuta sivellin (tai säiliösivellin eli waterbrush, jonka sisältä puristetaan ja säännöstellään vettä) väriin ja maalaa vesivärillä purkin tai juomalasin reuna.

2.-3. Paina purkki tai lasi kartonkiin/paperiin. Toista tarvittaessa. Ohutkin reuna riittää, reunan ei tarvitse kulkea täysin ympäri.

4.-5. Kostuta sivellin pelkkään veteen ja kuljeta sivellintä reunaa myöten, väri saa levitä pallon sisusta kohti. Kostuta siveltimellä kevyesti pallon sisus.

6. Ota siveltimeen väriä ja töpötä sitä vähän kostealle alueelle. Alla värin levitä. Voit vähän siveltimellä ohjata värin määrää. Tee pari vetoa pallon "hatuksi" pallon yläreunaan. Anna kuivua.

Kun vesiväri on hetken kuivunut, voit koristella pallon. Piirrä sille ripustusnaru ja esimerkiksi kultaisella ja valkoisella geelikynällä voit piirtää pieniä yksityiskohtia (pisteitä ja ristejä) palloon. Ne eivät juuri näy, mutta valoa vasten kimmeltävät kivasti ja viimeistelevät vesiväripinnan.

Jos piirros on korttiin, muista kirjoittaa alle toivotus!

Herkkä, yksinkertainen ja jouluinen. Ja helppo! Tämän osaa kuka vain. Näitä palloja voi maalata myös lasten kanssa - taattu onnistuminen!

Helppo joulutaide 122
Piirrä tussein luminen kuusi

Ja vaihtoehto niille, jotka valitsevat siveltimen sijaan mieluummin tussit. Tussaaminenkin on niin kivaa!

Näin piirrät kuusen: 

1. Hahmottele lyijynällä korkea kolmio ja vedä sen halki suora pystyviiva. Viivojen ei tarvitse olla suoria.

2.-4. Aloita ylhäältä ja hahmottele erikokoisia pysty- ja vinosuuntaisia "lumimöhkäleitä". Voit piirtää ensin ja sitten tussata päältä tai vetää suoraan tussilla. Muista lopuksi pyyhkiä apulyikkärijäljet pois.

5. Väritä möhkäleiden alareunat vaaleansinisellä.

6.-7. Väritä möhkäleiden väliset alueet vihreällä. Jos sinulla on kaksi eriväristä tussia, käytä niitä sekaisin niin jäljestä tulee parempi. 

8. Piirrä vihreän päälle valkoisella geelitussilla pieniä palluroita "lumihiutaleiksi". 

Lisää lopuksi tahtoessasi tähti kuusen latvaan. Valmista!

Eikö ollut tämäkin helppo? Tälläinen piirtely on hyvää aivojen lepoa, koska möhkäleiden ei todellakaan tarvitse olla symmetrisiä, väritysalueiden tasaisia tai valkoisten pisteiden säännöllisiä.

Tai jos inspiroiduit ja haluaisit ihan maalata, miten olisi revontulitaulu? Ks. ohje  2020 joulukalenterista.

Enää kaksi luukkua jäljellä! Vähiin käy ennen kuin loppuu.

Katso viimeisiä luukkuja odotellessa tulevien joulujen joulukorttien inspiraatioksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.