lauantai 31. joulukuuta 2022

2022 - TOP 10 Käsityöt

Vuosi 2022 vetelee nyt viimeisiään - on siis aika katsahtaa käsityövuoteen 2022! Mitäs kaikkea sitä tuli tehtyä? Mikä oli teidän suosikki? 

2022 - TOP 10 Käsityöt - ne tulevat tässä!


Top 10 parhaat käsityöt 1/10
Vuoden 2022 katsotuin

DIY ruusutuikut - ja kierrättäen tietenkin. Nytkin, kun joulusta jää jäljelle kynttiläjämiä niin tee niistä ihastuttavia ruusutuikkuja! Näihin voi käyttää myös jämäsydänlankoja ja poltetuista tuikuista jääneitä tuikkukuoria. 100 % jämäkierrätystä siis!

Ks. DIY ruusutuikut kierrättäen -ohje / tsekkaa myös: DIY kynttilät 10 vinkkiä -postaus


Top 10 parhaat käsityöt 2/10
Vuoden 2022 onnistunein käsityö

Ehdottomasti onnistunein, tarpeellisin ja nyt talvella käytetyin käsityö: Coran talvitakki. Tämä valmistui niin hienosti ilman sylttyjä, kirosanoja ja monia sovituksia ja korjausompeluskertoja. Kaikkiaan onnistunen koiranvaate koskaan!

Ks. koiran talvitakki leggareista - postaus sisältää myös vinkkejä koiranvaatteiden ompelemiseen!

Top 10 parhaat käsityöt 3/10
Vuoden 2022 inspiroivin ja oudoin

Naistenpäivänä tein tissiruukun - shampoopullosta! Huoneilmassa kuivuvaa massaa päälle ja se oli siinä. Tämä on ollut olohuoneessa esillä koko vuoden (jouluna sai siirtyä muhkuroineen sivuun). Tykkään tästä kovasti ja en oikein edes tiedä miksi. Ehkä se oli se alkuinspiraatio, juuri sellainen pakko-toteuttaa-nyt-ja-heti. Ne on parhaita flow-inspiraatioita.

Ks. shampoopullosta tissiruukku

Top 10 parhaat käsityöt 4/10
Vuoden 2022 kivoin sisustusjuttu

Se oli ehdottomasti tämä pikkuhyllykön muodonmuutos vol. 3. Olin jo heittämässä hyllyä pois ja hankkimassa ihan uutta kukkahyllyä, mutta pienellä muutoksella vanha huonekalu sai vielä uuden ilmeen. Joskus niin pieni tekee tosi paljon!

Ks. lisää pikkuhyllykön muodonmuutoksista

Top 10 parhaat käsityöt 5/10
Vuoden 2022 ompelus

Titteli menee ehdottomasti Silva-mekolle! Palkinto on helppo jakaa, koska ommeltujen vaatteiden saldo jäi kuluneena vuonna yllättävän pieneksi. Tein Helmat-kirjan Silva-kaavalla kaksi kietaisumekkoa, ensin pidemmän ja joustamattoman, sitten loppuvuodesta lyhyemmän trikookankaasta. Tulen varmasti pitämään kumpaakin ensi vuonna monta kertaa!

Ks. joustamaton Silva-mekko (kuvassa yllä) / joustava trikooversio Silva-mekosta

Top 10 parhaat käsityöt 6/10
Vuoden 2022 ihanin lahja

Tein paljon lahjoja (ja myös joululahjoja - perinteinen joululahjapankki 2022 -sarja tulossa heti ensi viikolla!) ja niistä kyllä söpöin oli tämä minimekko ystävän pienelle tyttövauvalle. 

Ks. vauvamekko lahjaksi

Top 10 parhaat käsityöt 7/10
Vuoden 2022 maalaus

Kyllä yhdet kengät voi vuodessa vielä kustomoida ja tänä vuonna ne olivat viherkasveista inspiroituneet!

Ks. viherkasvein inspiroimat tennarit

Viherkasvi-innostus alkoi tässä pari vuotta sitten ja kasvaa aina vain. Jos sinäkin tykkäät, tsekkaa tämä: Viherkasvit: Kierrätysideoita osa 1 ja osa 2: Maalatut ruukut. Ehkä pian kevään tullen saamme jatkoa aiheeseen!

Top 10 parhaat käsityöt 8/10
Vuoden 2022 korvakorut

Jos laskin oikein, tein noin 15 korvakoruparit tänä vuonna (itselle tai lahjaksi, pääosin kyllä vain itselle). Oli vaikea tällaisena korvisfanina valita suosikit. Jaan parhaat tittelin näille neljälle! 

Top 10 parhaat käsityöt 9/10
Vuoden 2022 virkkaus

Tai oikeastaan en virkannut tätä mansikkakoria tänä vuonna, mutta postasin ohjeen vasta tänä vuonna! Tämä oli silti vuoden yksi klikatuimpia ohjeita ja ansaitsee siksi tulla koosteeseen mukaan.

Ks. mansikkakori ja mätsäävä alunen/liina

Top 10 parhaat käsityöt 10/10
Vuoden 2022 katsotuin joulukalenteriluukku

Ja nostetaan nyt viimeiseksi vielä joulukalenterista (joka kuitenkin tuotti ison lohkon vuoden postauksista) se avatuin luukku - sekin myös virkattuna! Yllättäen ne olivat nämä aiemminkin vilahtaneet joulukuusi-korvakorut. Näitäkään en virkannut tänä vuonna, esittelinkin jo aiemmin, mutta vasta nyt lisäsin joulukalenteriin ohjeen - ensin olin jättää koko korvikset pois, mutta olen iloinen et julkaisin ohjeen, koska siitä selkeästi kuitenkin oltiin kiinnostuneita.

Ks. virkatut joulukuusikorvakorut

Käsityövuosi 2022 - kaikkiaan 83 postausta (tämä mukaan laskien). Se on vähiten koko blogihistoriani aikana. Mutta silti paljon - ja kuinka paljon aikaa 83 postauksen tekeminen on vienyt... ei puhuta siitä, Mutta postausmäärä kuvastaa ehkä sitä, että vuosi on ollut monin tavoin uuvuttava ja resurssit jossain muussa kuin blogissa. Mutta silti käsityöt ovat olleet mitä parhainta terapiaa kaiken uupumisen lomassa.

Ihan kovin montaa ruksia ei tullut käsityölupauksiin 2022. Siksi päätin, että mitään käsityölupauksia en tee. Tai voisin luvata, että teen jatkossakin kierrätyskäsitöitä suuremmalla kierrätyspainottamisella. Ja ommella tahdon enemmän!

Kiitos kaikille blogia seuranneille ja käsityörikasta uutta vuotta 2023! 
Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan! 

4 kommenttia:

 1. Kiitos kun jaksat postailla. Kierrätysteema on mielenkiintoinen. Tänään puhuttiin rahin hankkimisesta, mutta muistelen että sellainen ohje sulla oli täällä. Innostuin ajatuksesta mitä kaikkia vanhoja jo useampaan kertaan korjattuja vaatteita sinne voisi laittaa täytteeksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, rahin täytteeksi voi sulloa kaikenlaista! Joko vaikka kokonaan saumurisilpuilla tai sitten vaikka harvemmin tarvittavilla täkeillä ja muilla kodin tekstiileillä :) aiheeseen liittyy ainakin nämä kaksi postausta :) https://madambc.blogspot.com/2016/07/raitarahi-ja-piilotetut-takit.html ja https://madambc.blogspot.com/2022/08/vinkki-saumurisilput-hyotykayttoon.html

   Poista
 2. Niin ja hyvää tulevaa vuotta!
  P.s. jämäsydänlangoilla tarkoitat mitä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Jämäsydänlangat eli jos valaa kynttilöitä niin niistä usein jää sellaisia leikattuja pätkiä. Tai jos polttaa kruunukynttilöitä niin niistäkin voi lopun vahan sulattaa ja sisällä olevan sydänlangan hyötykäyttää. Vaha pitää vain ensin kuoria esim. puukolla langan ympäriltä pois. Paitsi, jos on rullattu mehiläisvahakynttilä, silloin langan otto uusiokäyttöön on helpompaa :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.