perjantai 23. joulukuuta 2022

23. luukku: Rentouttava ja kosteuttava kuorinta

Aatonaatto, tokavika luukku. Nyt viimeistään on aika huokaista: huomenna se on, aatto. 

Ks. joulukalenteri 2022: 1. Kahden materiaalin tunnelmavalo / 2. Joulutontun hiusdonitsi / 3. Ideoita rengasasetelmaan ilman liimaa / 4. Printattavat pakettikortit / 5. Oksatähdet / 6. Havuista pöytäasetelma + joulukukka / 7. Havu-jämälankakranssi / 8. Soodataikinakoristeet + Siivousetikka / 9. Suolalyhty / 10. Mandariinikoristenauha ja appelsiinikynttilä / 11. Piparminttuhuulivoide / 12. Hamahelmistä kuusenkoristemagneetit / 13. Unikko-kuusenkoristeet mukinalusina / 14. Makrameekarkkikepit kuuseen ja kattaukseen / 15. Yllätyspallot / 16. Joulupallokorvakorut / 17. Litistettävät kennokoristeet / 18. Vuosipallo 2022 / 19. Lahjapakettityyny / 20. Supernopeasti virkattava kaitaliina / 21. Virkatut joulukuusikorvakorut / 22. 2 x helppo joulutaide vesivärein ja tussein

Joillakin kuivuu talvella kädet, minulla ainakin jalkapohjat. Käsienkin iho on kovalla, kun tekee ennen joulua paljon käsitöitä ja häärää keittiössä mm. leipoen ja siten pesee käsiä normaalia enemmän. 

Rentouttava ja kosteuttava kuorinta on paikallaan! Se sopii hyvin aatonaaton hemmotteluksi.

Katso myös 2019 joulukalenterin hemmotteluohjeet:
Yrttijalkahaude / Pipariscrub eli piparkakkukuorinta / Oliiviöljyvoide / Kamomillapuhdistusjauhe kasvoille

Jouluhemmottelua

Rentouttava ja kosteuttava käsi- ja jalkakuorinta

2/3 epsom-suolaa (voit käyttää myös tavallista suolaa tai sokeria)
1/3 osaa kookosöljyä (voit käyttää myös esimerkiksi oliiviöljyä tai manteliöljyä)
100 % eteeristä öljyä, esimerkiksi piparminttua ja rosmariinia
kuivattua minttua (voi myös jättää pois)

Pieneen purkkiin voi tehdä 2-3 käyttökerran satsin, suolaa 6 teelusikallista ja öljyä 2 teelusikallista. Mittojen ei tarvitse olla ihan justilleen. Tällaiseen 8 teelusikan satsiin lisäsin 5 tippaa rosmariiniöljyä ja 5 tippaa piparminttuöljyä, kuivattua minttua pari tupsausta.

Sekoita seos ja siinäpä se on sitten valmista käyttöön.

Tuoksu on myös ihana, piristävä ja rauhoittava yhtä aikaa. Piparminttu ja rosmariini sopii hyvin yhteen.

Hiero seosta jalkoihin ja käsiin rauhoittavin ja pyörittelevin liikkein. Kookosöljy sulaa ihanasti ihon lämpöön. 

Jos pystyt, tee kuorinta istuen. Jos astut kuorituilla jaloilla kostealle kaakelille: varo, liukasta on! Voit tarvittaessa pyyhkiä enimmät pyyhkeeseen tai laittaa pyyhkeen lattialle.

Lopuksi kevyt huuhtel, niin et suolat huuhtoutuvat pois. Rasvata ei tarvitse ellei erityisesti niin halua, koska kookosöljy hoitaa kosteuttavan puolen.

Kuorinta säilyy aika hyvin huoneenlämmössä. Voi myös säilyttää jääkaapissa, mutta kookosöljypohjainen pysyy mielestäni miellyttävämpänä, jos kuorinnan säilyttää huoneenlämmössä. Saunan oheen ei kannata unohtaa, kookosöljy sulaa saunan lämpöön litkuksi.

Tämä sopii muuten myös viime hetken joululahjaksikin!

Lopuksi se ihanin vaihe: villasukat jalkaan ja jalat sohvalle. Nyt otetaan rennosti, ei luoda itse turhaa stressikiirettä. Joulu tulee ilman häslinkiäkin.

Huomenna onkin sitten viimeinen luukku!

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kun teet joulukalenteria taas kerran! Monta hyvää ideaa tänäkin vuonna ja aion joulunpyhinä kokeilla ensimmäiseksi yllätyspallojen tekoa. Hyvää joulua! helena

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.