perjantai 16. joulukuuta 2022

16. luukku: Joulupallokorvakorut

Reilu viikko jouluun ja ollaan siinä vaiheessa joulakalenteria, että voidaan vähän hupsutella!

Ks. joulukalenteri 2022: 1. Kahden materiaalin tunnelmavalo / 2. Joulutontun hiusdonitsi / 3. Ideoita rengasasetelmaan ilman liimaa / 4. Printattavat pakettikortit / 5. Oksatähdet / 6. Havuista pöytäasetelma + joulukukka / 7. Havu-jämälankakranssi / 8. Soodataikinakoristeet + Siivousetikka / 9. Suolalyhty / 10. Mandariinikoristenauha ja appelsiinikynttilä / 11. Piparminttuhuulivoide / 12. Hamahelmistä kuusenkoristemagneetit / 13. Unikko-kuusenkoristeet mukinalusina / 14. Makrameekarkkikepit kuuseen ja kattaukseen / 15. Yllätyspallot

Jo viime jouluna näkyi kaupassakin myytävän valmiita joulupallokorvakoruja - eli ihan pieniä, oikeita joulukuusenpalloja, mutta korvakoruina! Ajattelin jo viime vuonna, että kas, tuollaiset haluaisin - mutta miten tehdä itse eli toisin sanoen mistä saada pienet kuusenpallot? Mitään isoa settiä en halunnut ostaa.

Ja kas, tästähän ne löytyivät! Osallistuin viime vuonna eräänlaiseen jouluoksa-askartelupajaan ja siellä materiaaleissa oli pikkuruisia joulupalloja.

Ajattelin heti: Tämän vuoden jouluoksa, ensi vuoden korvakorut! 

Ja niin oksan koristeista tuli tänä vuonna korvikset. Ihan supersupersuperhelppoa: vain korvakorukoukut kiinni ja korviin. Edes välirengasta ei tarvinnut väliin - ei nämä korvakorut osaa ihan jokainen tehdä.

Vinkkinä kuitenkin, että kannattaa pallon ns. hatusta vähän vetästä, se saattaa lähteä yllättävänkin helposti irti. Jos lähtee, kannattaa pikaliimata paikoilleen etteivät pallot tipu korvista kaiken jouluttamisen lomasta.

Ja jos joulupallokorvakorut olivat sinulle liikaa ja toisaalta käsityönä ihan liian vähän niin voit myös rakentaa pienemmät joulupallokorvakorut itse!

Tarvitset vain isohkot helmet, korupiikin ja kapussin pallon hatuksi. Valitse koukut tai nappikorvikset.

Nämä ovat hillitymmät, arvokkaammat (ei rahallisesti vaan juhlallisemmin) ja vain vähän joulupalloa muistuttavat (etenkin näin nappikorvakoruilla), joten menisivät käytössä myös muutenkin kuin vain jouluna.

Eivätkä silti ole vaikeat tai työläät tehdä - sopivat myös hyvin viime hetken joululahjaksi monelle naiselle.

Mutta nyt joulutetaan tonttulakki päässä ja isot joulupallot korvissa. 

Ja kun joulupallot haluaa ottaa korvista pois..

...voi ne ripustaa vaikka kuuseen! Korvakorukoukku käy ripustamiseen oikein hyvin - mutta varo, ettet hukkaa niitä kuuseen - ovat niin pienet, että helposti naamioituvat, heh!

Tämän viikon joulukoristeet käyvät myös johonkin muuhun -teema kääntyikin tässä selkeästi tässä hupsuttelun luukussa toisinpäin - korvikset käyvät myös kuusenkoristeena! (Jos mulla olisi pieni pöytäkuusi, voisin hyvinkin koristella sen pelkillä korvakoruillani! Tulisi hieno!)

Katso lisää joulukoruja:
Joulukorut viidellä tyylillä / viime vuoden makrameekuusi-korvakorut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.